Vijesti

12 “sretnika”: Dobivat ćemo samo dnevnice od oko 300 eura! Plus saborsku plaću!

DVANAEST saborskih zastupnika od travnja bi trebalo sjediti u Europskom parlamentu kao promatrači i to sve dok Hrvatska ne uđe u Europsku uniju kao punopravna članica. Nakon što Hrvatska uđe u EU, na izborima će se odlučivati tko će zastupati Hrvatsku u Europi.

Kako je objavio Saborski odbor za izbor i imenovanja, hrvatski promatrači u EP bit će: SDP-ovci Tonino Picula, Ingrid Antičević Marinović, Biljana Borzan, Romana Jerković i Tanja Vrbat, HNS-ov Jozo Radoš, SDSS-ov Milorad Pupovac, HDSSB-ov Boro Grubišić, Nikola Vuljanić iz Hrvatskih laburista, te HDZ-ovi Andrej Plenković, Frano Matušić i Davor Božinović.

Unatoč tome što nemaju pravo glasa, promatrači mogu sudjelovati u raspravama, a njihov status promatrača ne bi trebao imati financijski nikakvu razliku od statusa zastupnika u Europskom parlamentu. No, oni tvrde kako će dobivati samo dnevnice, a ne cijelu plaću plus dnevnice. Ako će se i raditi samo o dnevnicama, koje iznose više od 300 eura po danu, cifra koju će mjesečno dobivati uz saborsku plaću bit će vrlo visoka za hrvatski standard.

“Nisu stvari tamo ni jeftine tako da ne računam da ću ne znam kako zaraditi, ali je bitno što ide ovdašnja plaća koja je isto pristojna”, komentirao je Nikola Vuljanić iz Hrvatskih laburista.

Related Articles

Back to top button