ZadarZadne-Izdvojeno

VID_1236_1396517546Predsjednica Trgovačkog suda Ardena Bajlo je brzinski smijenila stečajnog upravitelja Ivana Rudu zbog putnih troškova, a dva puta se oglasila na traženje da ispita kako je iz Nauta Lamjane izvučeno 900 tisuća kuna.

Osim što će se zbog takve odluke uputiti žalba Visokom trgovačkom sudu, radnici Nauta Lamjane dobili su pristanak uglednog zagrebačkog odvjetnika Ante Nobila da ih zastupa u kaznenom progonu za izvršitelje nezakonitih radnji u stečaju te tvrtke. Najavio je to Mario Košta, sindikalni povjerenik Nauta Lamjane, na današnjem prosvjednom skupu povodom smjene stečajnog upravitelja Rude koji im je omogućio nastavak proizvodnje i punu zaposlenost.

Ona (Ardena Bajlo, opa) j… Rudu zbog 10 tisuća kuna (za koliko je oštetio Državu,op.a) i prontno rješava njegovu cestarinu. A kada mi tražimo da ispita gdje je nestalo 900 tisuća kuna, onda se oglušava i do dana današnjeg predsjednica Trgovačkog suda nije reagirala, istaknuo je Košta
Umjesto da radimo brodove u škveru, koji je Državi uplatio 30 tisuća eura, mi radimo posao policije, odvjetništva i USKOK-a, dodao je sindikalni povjerenik i javnosti predočio dio prikupljene dokumentacije.
Iz nje su vidljivi propusti ali i nezakonite radnje prvog stečajnog upravitelja Edvina Šimunova. On je nakon 19 dana od otvaranja stečaja u svom izvještaju napisao kako je ostvaren prihod od 1.2 milijuna kuna, a mi smo, podsjećam, otišli u stečaj zbog 170 tisuća kuna duga, naveo je Košta.

Sindikalist “škvera” je predočio račune koje je Nauta Lamjana za usluge izdala vlasnicima platforme. Dva računa od 49 tisuća eura dan prije stečaja potpisao je tadašnji direktor Dražen Špinderk,( protiv kojeg je 2012. godine podignuta kaznene prijava zbog više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, op.a).
Nakon proglašenja stečaja, tada već bivši direktor Špinderk i dalje potpisuje račune na kojima je odgovorna osoba stečajni upravitelj Edvin Šimunov.

– To smo znali a sad imamo i dokaze, istaknuo je Košta, navodeći kako je na račun jedne tvrtke iz Zadra iz Nauta Lamjana u stečaju izvučeno ukupno 873 tisuće kuna. S računa je namjerno prebrisao naziv te tvrtke jer je to posao za odvjetnika Nobila. – Puca se po nama ali i mi smo se naoružali teškom artiljerijom, ustvrdio je sindikalni povjerenik.

– Pravovjerna sutkinja koja miče stečajnog upravitelja Rudu zbog gluposti trebala bi provjeriti gdje je nestao taj novac. Ali ona imenuje Aleina Khana iz Rijeke za stečajnog upravitelja. A on je, kao što se moglo vidjeti, vodio nekoliko stečajeva koje je završio prodajom imovine. Ne treba on trošiti kilometre do nas. Odj… Khan, poručio je Košta. Da ne bi ispao nepristojan to je citat Henry Millera, pojasnio je Košta i još jednom dodao Odj…Khan.





Related Articles

Back to top button