IzdvojenoZadar

Adela Frank komentirala Palekinu kupnju električne bicikle na račun Turističke zajednice

BICIKLU JE KUPIO JAVNIM NOVCEM I ODNIO JE KUĆI

Više od tjedan dana nakon što je ZADAR News otkrio kako je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Grada Zadra na račun institucije kojoj je na čelu kupio električnu biciklu za iznos veći od 21 tisuću kuna, te istu koristi u privatne svrhe, javila nam se vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra s NL Enio Meštrović, Adela Frank.

Ona je u razgovoru za naš portal kazala kako bi bilo dobro da se bicikla zaista koristi u namjenu za koju je kupljena. Međutim, kao što i sama Frank zna, djelatnici Turističke zajednice do upita ZADAR Newsa o bicikli nisu imali pojma da u svom vlasništvu imaju istu. To nam je potvrdio i glasnogovornik TZ Grada Zadra, Ante Galić u više navrata kazavši kako biciklu nikad nitko nije vidio u prostorijama TZ Grada Zadra.

SKANDALOZNO – Ante Galić: Nisam znao da posjedujemo biciklu od 21 tisuću kuna, ovdje je nikad nitko nije vidio

– Budući da je u službenom odgovoru TZ Grada Zadra na novinarsko pitanje o preplaćenom električnom biciklu navedeno da je isti nabavljen, citiram, “za potrebe organizacije i koordinacije svakodnevnih manifestacija predviđenih Planom i programom rada TZ Grada Zadra tijekom cijele godine s ciljem rješenja mobilnosti na području Grada Zadra”, osobno smatram najboljim rješenjem bicikl zaista koristiti u namjeni za koju je kupljen te mora biti dostupan svim zaposlenicima TZ-a. Ne vidim učinkovitost skupog bicikla ako se ne nalazi u službenim prostorijama i tako stvarno bio idealno, suvremeno i ekološko rješenje mobilnosti svih djelatnika TZ-a, osim ako nije službeno navedeno kao razlog kupnje – osobne potrebe direktora, govori nam Frank.

Mislite li da bi direktor zbog niza afera trebao podnijeti ostavku?

– Mislim da je za radno mjesto direktora TZ-a potrebno, u najmanju ruku, imati diplomu poslovne ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu, te dokazati liderske i organizacijske sposobnosti koje to radno mjesto iziskuje – za kraj će Frank.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button