IzdvojenoZadar

‘Akcija Mladih i Ante Rubeša – najveće vrijednosti zadarskog HDZ-a’

PIŠE DAVOR ČERKUČ

AKCIJA MLADIH NAJVEĆA VRIJEDNOST ZADARSKOG HDZ-a

La commedia è finita tako bi se danas mogla opisati politička situacija u Gradu Zadru.

Gradonačelnik Dukić napokon je izvukao najjače oružje koje mu je stranka dala da koristi samo u nuždi i on je to učinio, iskoristio je najveću vrijednost zadarskog HDZ-a, a to je Akcija mladih.

Iako na prvu ova konstatacija mnoge može zbuniti, ali budimo realni Gradonačelnik Dukić pronašao je idealno rješenje. Angažmanom gospodina Rubeše, osobe koja je osposobljena za obnašanjem više funkcija u isto vrijeme, osoba koja ima visoku razinu kompetencija, poslovnih vještina, zasigurno će doprinijeti svojim iskustvom, znanjem i sposobnostima boljitak i prosperitet KK Zadar čiji član Nadzornog odbora postaje. Treba biti korektan i priznati da Grad Zadar nema boljeg jer tko se u Gradu može pohvaliti da u isto vrijeme može biti i gradski vijećnik i županijski vijećnik i ugostitelj/privatni poduzetnik i član nadzornog odbora KK Zadar. Gospodin Rubeša dijete je ljubavi gospodina Pupića Bakrača i gospodina Radete koji je prepoznao svu vrijednost gospodina Rubeše i prigrlio ga u koalicijski zagrljaj na posljednjim lokalnim izborima.

Da, gospodin Radeta taj lider oporbene misli znao je da će rezultat njegove ljubavi s gospodinom Pupićem Bakračem stvoriti nešto tako divno da je primorao Gradonačelnika Dukića da prigrli i iskoristiti svu paletu onog što gospodin Rubeša nudi.

Istina da boli kad jednoj ljubavi dođe kraj mislim da je to najbolje opisao pjesnik, poeta i politički mislilac gospodin Radeta u poznatoj rečenici: „Samo prođite kraj mene, nemojte mi ništa objašnjavati“. Ne to nije iz neke drame već riječi na rastanku gospodina Radete.

Bit će divno gledati kako vijećnik Pupić Bakrač postavlja pitanja vezano za rad KK Zadra dok se Gradonačelnik Dukić hvali kako Klub napreduje i raste, a vijećnik Rubeša sjedi pored i uživa u hvalospjevima svojih političkih kreatora. Bilo bi još ljepše doživjeti da gospodin Rubeša član Nadzornog odbora KK Zadar uputi zahtjev za financiranje Kluba u 2022 godini, a vijećnik Rubeša napokon digne ruku za prijedlog znajući da je prijedlog realan, opravdan i u funkciji razvoja s obzirom da ga je on uputio, a tko smo mi da sumnjamo u išta kada je on u pitanju.

Živim u nadi da će gradonačelnik Dukić prepoznati i potencijal gospodina Pupića Bakrača, bila bi šteta da se to ne desi. Dajem si slobodu da mu predložim slijedeće. Da drugog vijećnika na kvadrat (grad i županija) Gospodina Pupić Bakrača imenuje za člana Upravnog vijeća nove ustanove „Muzej dviju palača“, s obzirom na kompetencije koje gospodin ima bio bi idealno rješenje u premošćivanju svih nesporazuma, kako s ravnateljicom Narodnog muzeja gospođom Peroš tako i sa županom Longinom.

Za kraj stvarno me zanima idući govor Predsjednika GV gospodina Vučetića je l’ ako je izjavio da njega: „zanima prekidanje politika banalnosti zla“, želim vjerovati da će sada kad ipak ima više vremena za pripremu svog govornog nastupa biti u prilici pronaći prikladan naziv za one koji su ga na funkciju koju obnaša predložili i izabrali.

I zbog toga dragi moji La commedia è finita.

Davor Čerkuč. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button