112IzdvojenoZadar

Anđela Vulin nakon što je DORH odbacio Kerove izmišljene prijave protiv profesora: “Ministar Fuchs mu ne smije dati novi mandat”

PAPRENI INTERVJU S PEDAGOGINJOM

Nakon što je ZADAR News jučer objavio informaciju kako je Državno odvjetništvo u potpunosti kao neosnovane odbacilo kaznene prijave koje je protiv progonjene profesorice Zrinke Škare i profesora Jakova Vulina podigao vršitelj dužnosti ravnatelja Srednje škole Biograd na Moru Ivica Kero koristeći školski novac (koji mu je odobrio Školski odbor škole), izjavu za ZADAR News dala je Zrinka Škara koja je pozvala ministra Radovana Fuchsa da postupi po zakonu, odnosno, u prijevodu, da ne odobri novi petogodišnji mandat Ivici Keru.

Pedagoginja Anđela Vulin u razgovoru za ZADAR News prokomentirala je novu odluku Državnog odvjetništva i baš kao i Škara, pozvala je ministra Radovana Fuchsa da ne dopusti Keru da nastavi uništavati Srednju školu Biograd na Moru sljedećih pet godina.

Anđela, kako komentirate odluku Državnog odvjetništva o odbacivanju kaznene prijave protiv profesora Jakova Vulina i Zrinke Škara, odnosno Kerovo odustajanje od progona protiv Sandre Todorić nakon što je podigao tužbu protiv nje?

– Dokazano je ono što smo od početka znali i upozoravali nadležne institucije, nažalost to je prošlo bez njihove reakcije, zasad.  DORH bi trebao pokrenuti postupak protiv Ivice Kera, Božidara Longina, Ivana Kneza, Ivana Šimunića i cijelog Školskog odbora, ako smo ikakva država, ali to je teško za povjerovati da će se dogoditi. Državna odvjetnica Kerol Sablić Radman je slučajno kompjuterskim odabirom (tako mi je rekao gospodin Škara, tadašnji šef ODO-a) dobila predmet humanitarne akcije u kojoj Kero nije odnio novac djetetu potreban za liječenje, u kojem je odbacila kaznenu prijavu. Dobila je, isto slučajno, i predmet kolege u kojem je prijavio Kera za zlostavljanje na radu, također je odbacila prijavu bez da je ispitan iti jedan jedini svjedok. Tako stoji u spisu DORH-a. Nakon toga je njezin suprug Boris Radman angažiran od strane škole i Ivice Kere privatno. Dakle vrlo zanimljiva situacija o kojoj se očito stvorio zavjet šutnje unutar samog DORH-a s obzirom na to da nitko ne odgovara niti Pučkoj pravobraniteljici vezano za rad iste u određenom predmetu, unatoč požurnicama koje Pučka pravobraniteljica šalje.

Ivan Knez zbog obiteljskih veza štiti Ivicu Kera, zlobnog ravnatelja o čijoj sudbini ovih dana odlučuje Radovan Fuchs

‘DORH bi trebao pokrenuti postupke protiv Ivice Kera, Božidara Longina, Ivana Kneza, Ivana Šimunića i cijelog Školskog odbora’

Gospodin Radman je odvjetnik Ivice Kera, ali je i odvjetnik Srednje škole Biograd na Moru. On je uredno naplatio Kerovo podizanje sada već dokazano lažne prijave, kako to komentirate?

– Važno je napomenuti da je odvjetnik Ivice Kera i naše škole gospodin Radman, čije su prijave protiv kolega odbačene, a uredno naplaćene školskim novcem, bivši sudac na kaznenom odjelu, što bi značilo da je mogao znati da prijave koje je pisao ne spadaju u kaznena djela. Ne poznajem odvjetnički etički kodeks, ali na državnom odvjetništvu me uvjeravaju da tu nema ništa sporno jer se radi o odvjetničkoj strategiji. Dakle shvatila sam to kao da je u redu izvlačiti javni novac za pisanje prijava za koje unaprijed znate ishod (jer ste bili sudac na kaznenom odjelu) i svjesno zatrpavati sustav za koji ionako svi znaju da je zatrpan.

Obratili ste se gospodinu Radmanu i Školskom odboru s upitom ‘zbog čega ne prijave Ivicu Kera zbog uništavanja ugleda škole’, jeste li dobili ikakav odgovor?

– Osobno sam se obratila gospodinu Radmanu ali i Školskom odboru s upitom ako je odvjetnik Škole angažiran radi zaštite ugleda iste, zašto ne prijave Ivicu Kera za uništavanje ugleda škole u humanitarnoj akciji. Samo mi je odgovorio gospodin Radman da na žalost ne može jer je angažiran samo u konkretnim slučajevima (čitajte: u kojima se progone Zrinka Škara i Jakov Vulin). Rekao je i da je odvjetnik Ivice Kere i privatno.

Bivši načelnik Tkona: Nisam znao što potpisujem. Ako sud vrati profesorice na posao, Kero više ne može biti ravnatelj

‘Ministar ne bi smio potvrditi Kera za ravnatelja’

Kakvu reakciju ministra Radovana Fuchsa očekujete, mislite li da će potvrditi Kera kao novog – starog ravnatelja škole?

– Od ministra očekujem jedinu ispravnu reakciju, da Ivicu Keri uskrati suglasnost da bude ravnatelj škole! Ministar kao i Prosvjetna inspekcija imaju moralnu i zakonsku odgovornost štititi učenike i javni interes. Ne želim vjerovati da su nadzori u školi prestali od kada je Ivica Kero sam povukao kaznenu prijavu protiv inspektorice Sandre Todorić, ali nažalost događaji pokazuju da se te situacije poklapaju. Unatoč tomu ministar ispred sebe ima sve službene dokumente koji potvrđuju nezakonit rad Ivice Kere, Školskog odbora i ostalih školskih tijela i dužan je postupati sukladno zakonu – kazala je za kraj Vulin.

Načelnici Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova: Ako profesorice Škara i Vulin budu vraćene na posao, Kera treba smijeniti

Iznuđeni dokument ‘podrške ravnatelju’ djelo je gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza

Podsjetimo, profesorice Zrinke Škare i pedagoginja Anđela Vulin dobile su nezakonite otkaze zato što su ravnatelja Kera prijavile zbog dokazanog manipuliranja s humanitarnom akcijom u kojoj dijete oboljelo od raka na mozgu i članovi njegove obitelji nisu dobili prikupljeni novac zbog Kerovog nesavjesnog ponašanja i nemara.

Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru

Organizator teške manipulacije protiv profesorica je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru

U međuvremenu, nakon nezakonitog otkaza profesoricama pojavila se i tobožnja podrška ravnatelju Ivici Keru koju je, prema riječima tadašnjeg načelnika Tkona, Gorana Mušćeta, inscenirao i načelnicima Tkona, Svetog Filipa i Jakova i Pakoštana doslovce podmetnuo gradonačelnik Biograda na Moru, Ivan Knez koji je rodbinski povezan sa suprugom Ivice Kera.

Načelnici su tada za ZADAR News ispričali kako su potpis podrške Keru dali jer su mislili da potpisuju dokument kojim se daje potpora razvitku škole, a nikako progonu profesorica. Sva trojica kazala su kako danas, s vremenskim odmakom i nakon svega što je izašlo u javnost isti dokument ne bi potpisali. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button