IzdvojenoZadar

Arbanasi tvrde: “Kalmeta i HDZ-ovci nam žele srušiti malonogometno igralište”

Nakon što je jučer u velikoj gradskoj vijećnici održano javno izlaganje novog prijedloga Urbanističkog plana radnog imena “Zadar 2” prema kojemu bi Uvala Bregdetti u Arbanasima trebala dobiti betoniziranu vizuru i poveće građevinske objekte, redakciji portala ZADAR News javili su se ogorčeni Arbanasi koji optužuju Božidara Kalmetu za pogodovanje investitorima nauštrb domcijelnog stanovništva.

Za podsjetiti je i podatak kako je prvi plan za tvrtku „Nautilus” u vlasništvu Zdenka Zrilića izradio arhitekt Željko Predovan pa je tom prigodom u školi u Arbanasima svojedobno održana javna rasprava na kojoj su plan pred nezadovoljnim mještanima neuspješno branili Božidar Kalmeta, Grozdana Perić i pročelnik Darko Kasap.

Austrijski investitor umjesto Zdenka Zrilića samo je varka?

Gradsko vijeće nakon toga stavilo je izvan snage odluku o izradi takvog plana. Naknadno je raspisan javni natječaj na kojemu je kao nakon Željka Predovana posao planiranja povjeren arhitekt u Peri Marušiću. Zanimljiv je i podatak kao investitor više nije tvrtka Nautilus. Nju je zamijenila tvrtka SN Z Zadar Bay koja je registrirana 21. veljače prošle godine s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna. Vlasnik novog investitora prema podacima iz sudskog registra je tvrtka “Sn ldn Immobilien GmbH” koja je registrirana u austrijskom Grazu. Prema informacijama dobro upućenih ljudi i iza ove tvrtke sa sjedištem u Austriji stoji Zdenko Zrilić.

– U ovaj plan nije uključena niti jedna glavna cesta. Sve dok ne riješite pristup i proboj prema Gaženici, sav će promet završiti na ulici uz Uvalu Bregdetti. Znate li što znači dodatnih tisuću vozila dnevno u toj ulici – pitao je jučer u velikoj gradskoj vijećnici Valter Mazija iz mjesnog odbora. Suvislih odgovora nije bilo.

‘Kalmetu nije briga za Arbanase. Žele nam srušiti malonogometno igralište’

Mještani Arbanasa i sportski rekreativci koji na malonogometnom igralištu s umjetnom travom igraju nogomet javili su se redakciji portala ZADAR News i zaključili kako Božidar Kalmeta, koji jučer nije bio na prezentaciji novog plana u gradskoj vijećnici, radi protiv interesa Arbanasa.

– Postojeće malonogometno igralište s umjetnom travom više ne postoji po novom planu. Kalmetu, koji je i sam igrao nogomet na ovom igralištu očito više nije briga za sve nas. Ovdje su mali nogomet igrale legende poput Pina Giergije, Bepa Bajla i ostalih popularnih Zadrana, dakle ovdje se nogomet igra više desetljeća i igrao se puno prije modernizacije terena i postavljanja umjetne trave. I sada bi Kalmeta i Hdz-ovci kako bi pogodovali stranom investitoru i za svoje orovizije uklonili ovo igralište, a na ovom mjestu trebao bi osvanuti ni više ni manje nego tenijski teren – kaže nam jedan od starijih Arbanasa koji je želio ostati anoniman.

On napominje i kako su Kalmeti u više navrata pokušali pristupiti stariji Arbanasi, ali on za njih nije imao vremena.

– Kad je lani gostovao u jednoj emisiji u kojoj je spominjao i vas i vaš portal, Kalmeta je kazao kako je njegov broj svima dostupan, no on se ljudima ne javlja na pozive. Neki su čak odlazili na njegovu kućnu adresu pošto ga nisu uspjeli dobiti, no najdalje dokle su došli bio je parlafon ispred zgrade. To vam je tako kad ste umišljeni snob i kad na svoje sugrađane gledate kao osobe niže vrijednosti. Svejedno, igralište nam rušiti neće iako im je to u planu – kazao je za kraj jedan od mještana Arbanasa.

Diadora TV uklonila s YouTube-a emisiju u kojoj je gostovao arhitekt Pero Marušić

Zanimljiv je i podatak kako je video gostovanja Pere Marušića na Diadora TV-u uklonjen s YouTube-a. Upravo u toj emisiji Marušić je prezentirao 3D virtualni prikaz novog ruha zadarskih Arbanasa, ali i teniskog terena koji bi trebao zamijeniti staro kultno malonogometno igralište. 





Related Articles

Back to top button