IzdvojenoZadar

Bitan kadar Jose Nekića Stipica Radoš bit će smijenjen

HDZ-ovci ODLUČILI

Prvi dan nove školske godine obilježit će pokretanje postupka smjene ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Stipice Radoša (HDZ), dvanaesti dan od izbijanja afere IBAN u kojoj je otkriveno kako je na svoj osobni račun primao uplate od turista koji su tamo boravili u karanteni, piše 057info. 

Prvi dan nove školske godine obilježit će pokretanje postupka smjene ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Stipice Radoša (HDZ), dvanaesti dan od izbijanja afere IBAN-19 u kojoj je otkriveno kako je na svoj osobni bankovni račun primao uplate od turista koji su tamo boravili u karanteni.

U stranci su to dosad pokušali riješiti na što bezbolniji način, sugerirajući Radošu da podnesene ostavku nakon što je i sam priznao čin za kojeg policija još utvrđuje prekršajnu ili kaznenu odgovornost. Rekli su mu kako je, neovisno o epilogu istrage, tim djelom nanio veliku štetu Zadarskoj županiji, osnivaču ustanove, kao i stranci u kojoj su nam rekli kako je Radoš njihov službeni član tek od prošle godine.

No ravnatelj Đačkog doma je ostao pri svojoj obrani kako nije imao namjeru novce zadržati za sebe, već je u tome vidio privremeno rješenje dok se računovodstvo ne vrati s godišnjeg odmora. U petak je pozvan na sastanak na kojem su ga s druge strane stola dočekali župan Božidar Longin, dožupan Šime Vicković, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta i Rade Šimičević, aktualni saborski zastupnik HDZ-a i bivši ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora u kojoj je Radoš radio. Glasno i deklarativno rekli su Radošu da odstupi no on se oglušio pa je Zadarskoj županiji preostalo jedino da sami otvore pitanje smjene. Kako nam je neslužbeno potvrđeno, sutra će poslati dopis Domskom odboru za pokretanje postupka razrješenja ravnatelja. Time će svakako oprati ruke pred resornim ministrom Radovanom Fuchsom koji u ponedjeljak stiže u Zadar, ali pitanje je hoće li njihov prijedlog podržati ostali članovi Domskog odbora u kojem je njihovo troje od ukupno sedmero članova.

Zahtjev za smjenom Radoša napokon je dočekao Jure Zubčić, SDP-ov županijski vijećnik koji je otkrio aferu koja je prešla lokalne okvire.

– Drago mi je da se HDZ nakon 30 godina naučio demokraciji i shvatio da prvi postulat demokracije glasi: “Ne možeš štititi lopove!”. Ono što je tužno u cijeloj ovoj priči je da Radoš nije jedini ravnatelj kojeg je potrebno smijeniti. S obzirom na to da ga je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zoran Škrgatić štitio i s obzirom na to da skriva podatke te da se brojevi u epidemiološkoj službi ne poklapaju, sljedeća potrebna je njegova smjena, rekao nam je Zubčić.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button