IzdvojenoZadar

Bivši načelnik Tkona: Nisam znao što potpisujem. Ako sud vrati profesorice na posao, Kero više ne može biti ravnatelj

JEDINO SE IVAN KNEZ NIJE IZJASNIO

Dan nakon što je ZADAR News objavio dokument na kojemu se nalaze očito iznuđeni “potpisi potpore ravnatelju Srednje škole Biograd na Moru”, i to načelnika Općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane i Tkona te potpis gradonačelnika Biograda na Moru, javio nam se bivši načelnik Općine Tkon Goran Mušćet za kojega smo jučer objavili da nam se nije javio iako smo ga zvali.

Istine i ispravka radi, Mušćeta smo, kako se ispostavilo, zvali na krivi broj mobitela pa nas je odmah ispravio kako nije izbjegavao naš poziv.

– Na ovaj broj mobitela me niste zvali, pa bi bilo u redu da ispravite u članku tu činjenicu. Ne bježim od novinara i uvijek sam spreman odgovoriti na sva pitanja – govori nam Mušćet.

Odmah “u glavu”, pitamo ga je li potpisnik inicijative za podršku ravnatelju Srednje škole Biograd na Moru iz 2020. godine.

– Jesam i od te odgovornosti ne bježim, međutim, morate znati da nismo davali potpis za progon profesorica, već sam, kao i svi ostali, mislio da dajem potporu školi i obrazovanju, kao i potporu ravnatelju u njegovom radu. Nikako se to nije odnosilo na bilo kakve, a pogotovo nelegalne progone.

Jeste li znali da je inspekcija Ministarstva obrazovanja u trenutku vašeg potpisivanja peticija protiv Ivice Kera donijela nekoliko rješenja u kojima se jasno utvrđuje niz nepravilnosti u njegovom radu?

– Pojma nisam imao da se protiv njega vodi bilo kakav postupak, a kamo li da su mu utvrđene nepravilnosti u radu. Nama, načelnicima tri općine je potpis tog dokumenta predložio Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru, ako se dobro sjećam. Stvarno nisam znao ništa o ovome što se na kraju ispostavilo. S današnjim saznanjima nikad ne bih potpisao takav dokument i mislim da Ivica Kero ne može ostati ravnatelj škole ako sud vrati profesorice Škaru i Vulin na njihova radna mjesta – govori nam Mušćet.

Bivši načelnik Općine Tkon, baš kao i načelnici Sv. Filipa i Jakova i Pakoštana još jednom je ponovio kako nije potpisao dokument koji bi nekome dao moć da se nad nekim iživljava ili da nekoga progoni.

– Ponavljam, potpisnik dokumenta jesam, ali da ga danas opet mogu potpisati, ne bih ga potpisao prije svega jer u tom trenutku nisam bio detaljno upoznat s činjenicama koje danas znamo – za kraj će Mušćet.

Iako smo u više navrata u posljednjih nekoliko dana pokušali doći do gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza, do zaključka ovog članka to nam nije pošlo za rukom.

Činjenica je da ravnatelj Kero već sada nema potporu minimalno dvije trećine načelnika koji su u razgovoru za ZADAR News ustvrdili da im je sporna inicijativa prikazana u potpuno drugom svjetlu, dovoljno govori o kakvim manipulacijama tajništva škole i Ivice Kera se radi.

Ostaje vidjeti i što će (i hoće li uopće išta) o svemu kazati gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez koji se zasad jedini odbija izjasniti o svojoj potpori ravnatelju Keru. Ipak, sama izjava Mušćeta kako je upravo Knez pokrenuo inicijativu za iskazivanje podrške ravnatelju Keru možda dovoljno govori o Knezovom stavu kada je u pitanju teško kompromitirani Kero.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button