112IzdvojenoZadar

Bore Mršić uhićen i udaljen iz policijske službe. Opet je vozio pijan, vrludao cestom i vrijeđao kolege policajce

Smijenjeni šef zadarske kriminalističke policije Bore Mršić jučer je priveden te je, kako doznaje Telegram, završio na Prekršajnom sudu u Zadru jer je ponovno kršio prometna pravila, vrludao cestom i odbio alkotestiranje. Osim toga vrijeđao je kolege koji su radili svoj posao na jednoj lokaciji u Zadru, doznaje Telegram

Načelnik PU zadarske Anton Dražina, koji je Mršića najprije smijenio jer je alkoholiziran skrivio prometu nesreću, sada je ga je udaljio s posla do okončanja disciplinskog postupka.

Prije nekoliko dana skrivio nesreću pa smijenjen

Javili smo da je Mršić i prije nekoliko dana za upravljačem bio pod utjecajem alkohola. Kako smo javili, alkoholiziran je skrivio prometnu nesreću, a nakon toga ga je načelnik smijenio s funkcije šefa kriminalističke policije.

“Nakon obavljenog razgovora s rukovodećim policijskim službenikom Policijske uprave zadarske načelnik Dražina podnio je prijedlog da ga se premjesti na radno mjesto niže složenosti. Tako od danas Mršić više nije voditelj službe kriminalističke policije u Policijskoj upravi zadarskoj”, objašnjeno je tada iz PU zadarske.

Dan ranije, kada je došlo do nesreće, Dražina je tvrdio kako sudjelovanje u prometnoj nesreći nije odmah razlog za smjenu. Tada se već znalo da je Mršić za upravljačem unajmljenog vozila bio pod utjecajem alkohola.

Zašto je vozio pijan?

Inače, nakon što je skrivio nesreću Mršiću je izmjerena koncentracija alkohola od 1,3 promila, te je potvrđeno da je upravo on svojim automobilom prešao na suprotno stranu ceste gdje se sudario s drugim vozilom.

U tom drugom automobilu ozlijeđena je 25-godišnjakinja. Osim što je zaradio prekršajnu prijavu, protiv Mršića je tada pokrenut i disciplinski postupak.

Ponovno vrludao cestom

I ove subote Mršić je uhvaćem oko pet sati ujutro kad su policajci zaustavili automobil koji je vrludao cestom. U njemu su zatekli 49-godišnjeg Mršića. U tom trenutku bivši policijski šef nije bio u službi. Inače prometna policija u Zadarskoj županiji posebno je ovaj vikend nadzirala sigurnost prometa.

Mršić je, kako je službeno potvrđeno, odbio alkotestiranje, a kako nakon toga ne bi nastavio ugrožavati prometu priveden je u postaju.

Prema službenom priopćenju, Mršić je nešto ranije tijekom noći na subotu na javnom mjestu vrijeđao i omalovažavao jednog svog kolegu koji je izvršavao policijske poslove.

Postupak na Prekršajnom sudu

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odbijanja testiranja na alkohol i nepropisnog kretanje kolnikom, te prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, omalovažavanje policijskih službenika, 49-godišnji policijski službenik prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru”, potvrđeno je iz Policijske uprave zadarske.

Nakon ovog najnovijeg incidenta načelnik Dražina donio je rješenje kojim je udaljio Mršića iz službe. Učinio je to jer je ocijenio da je počinio težu povredu službene dužnosti, te će, kako je najavljeno, protiv njega u zakonskom roku biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka. U takvoj situaciji Mršiću je oduzeto i službeno oružje.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button