IzdvojenoZadar

Božidar Kalmeta i Šime Erlić pod istragom DORH-a zbog građevinskih malverzacija. U istragu se uključuje i OLAF?

DORH PROVODI IZVIDE

Prema informacijama koje su ekskluzivno dostupne redakciji portala ZADAR News, nekadašnji ministar u mandatu Ive Sanadera i Jadranke Kosor i bivši gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta pod novom je istragom DORH-a.

Kako neslužbeno doznaje ZADAR News, zbog navodne zlouporabe položaja i ovlasti i malverzacija koje su vezane za jedan poveći građevinski projekt koji je sufinanciran sredstvima Europske unije nije se našao samo Božidar Kalmeta, već se pod istragom nalazi i Šime Erlić, bivši pročelnik za EU fondove Grada Zadra pa nije isključeno kako bi se u cijelu priču, osim DORH-a mogao uskoro uključiti i OLAF, Europski ured za borbu protiv prijevara.

Hoće li se u istragu uključiti i OLAF?

Upit o spornoj istrazi i predmetu smo poslali Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske koje nas je izvijestilo kako “ne daju podatke o zaprimljenim kaznenim prijavama”. Odgovor DORH-a ZADAR Newsu osobno je dostavio bivši glavni Državni odvjetnik, a danas zamjenik Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske, Dinko Cvitan.

Erlić je u Kalmetinom mandatu bio pročelnik za EU fondove

Podsjetimo, upravo u mandatu kada je Kalmeta bio gradonačelnik Zadra (od 2013. – do 2017. godine, op.a.), Šime Erlić bio je pročelnik za EU fondove u Gradu Zadru. Tu funkciju obnašao je od svibnja 2014. god listopada 2020. godine kada prelazi u Ministarstvo europskih fondova i regionalnog razvoja gdje postaje državni tajnik.

Kako neslužbeno doznajemo, ključni svjedoci u istrazi još uvijek nisu ispitani.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button