IzdvojenoZadar

Božidar Kalmeta preko direktorice Zadarskog lista Jasne Rumore vrši medijski reket nad glavnim urednikom ZADAR Newsa

Svega nekoliko dana nakon što smo objavili dokaz kako zadarski župan Božidar Longin kupuje naklonost Zadarskog lista s čak 350 tisuća proračunskih kuna, redakciji portala ZADAR News dostavljeni su podaci o tome kako se s duplo više proračunskog novcima ponaša gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

Radi se, konkretno o 406.876,50 kuna za 2018. i 315.265,75 za 2019. godinu, odnosno ukupno 752.142,25 kuna koje je Grad Zadar na čelu s Brankom Dukićem isplatio izdavaču Zadarskog lista, tvrtki RTD d.o.o.

Više o “Aferi Zadarski list” doznajte ovdje.

Medijski reket i petljanje politike u novinarstvo – naručene objave protiv glavnog urednika ZADAR Newsa

Upravo gore navedeni iznos, koji premašuje milijun proračunskih kuna bio je povod zadarskom županu, Božidaru Longinu da zatraži osobno od Ivice Suraća, tzv. “predstavnika vlasnika” Zadarskog lista ovog vikenda da se u Zadarskom listu nastave pisati laži o glavnom uredniku portala ZADAR News i potpisniku ovih redaka. Od izvora bliskog županu Božidar Longinu doznajemo kako je on taj nakog koji je proslijedio Suraću, a on spustio niže na direktoricu Jasnu Rumoru i glavnu urednicu Hanu Radulić dobio osobno od Božidara Kalmeta.

– Kruški precizno, Kalmeta je još u petak zatražio od Longina da niže spusti na Rumoru i Radulić da se nastavi pisati o vama, što ste vi i objavili, odnosno najavili – kaže nam izvor blizak Božidar Kalmeti. 

Prijetnje ostvarene objavom pamfleta na stranicama Zadarskog lista

Tako je i bilo, odnosno, naš sugovornik je u pravu. U članku u kojemu smo razotkrili kako lokalni HDZ i Branko Dukić rasipnički troše preko 750 tisuća proračunskih kuna kako bi kupovali naklonost Zadarskog lista objavljen je i dio koji se odnosi na to kako lokalni moćnici preko novine koju financiraju s proračunskim novcima pokušavaju utjecati na uređivačku politiku ZADAR Newsa, ali i naručuju pisanje laži o autoru ovog teksta. 

Politička povezanost HDZ-a i Zadarskog lista, “predstavnik vlasnika” Ivica Surać prijetio nam je objavama u “svojoj” novini

Shodno najavama, danas je opet na web stranicama Zadarskog lista objavljen udarni članak s pamfletima i lažima o glavnom uredniku ZADAR Newsa i to jedino iz razloga što smo na ovom portalu razotkrili “Aferu Zadarski list”

A kako je došlo do sramotne objave Zadarskog lista možda je najbolje opisati kronološki. Nakon prve objave ZADAR Newsa o nepravilnostima u Zadarskom listu, autoru ovog teksta SMS-om se obratio Ivica Surać i to je bio prvi put da Surać novinaru šalje poruke o njegovom poslu i pisanju o Zadarskom listu.

U SMS poruci koju je 26. rujna u 19:15h Ivica Surać poslao glavnom uredniku ZADAR Newsa između ostaloga piše: “Što ti je ovo trebalo sa Zadarskim listom? Budeš li se igrao sa mnom izići će ti na nos”, stoji u otvorenoj prijetnji. Tjedan dana kasnije, prijetnja je ostvarena objavom gore spomenutog pamfleta kojega potpisuje glavna urednica Zadarskog lista, Hana Radulić.

Novinarke nazvao polupismenim ljenčugama

Sljedeća SMS poruka koju smo od Suraća zaprimili bila je uvredljiva. On u svojoj poruci navodi kako su novinarke Zadarskog lista polupismene ljenčuge.

– Što ti znaš o Rumori i Radulićki. Njihov se teror sastoji sto traže da se na vrijeme dolazi na posao te i tvoje “velike novinarke ” moraju to poštivati. Pa ipak sam imao bolje mišljenje o tebi. Ti znaš da si ti za klasu boji novinar nego njih sve tri i najmanje duplo produktivniji od njih. I ti se blamiras braneci polupismene ljenčuge – napisao nam je Surać u
SMS-u.

Audio snimke koje govore puno više od pisanih riječi

Shodno cijeloj političko – novinarskoj aferi redakcija portala ZADAR News u posjedu je i nekoliko audio snimaka koje bi mogle bitno promijeniti tijek zadarske političke zbilje. 


Related Articles

Back to top button