Vijesti

Božidar Longin kundakom je zatukao hrvatskog branitelja i učinio ga invalidom, odlikovat će ga Zoran Milanović

STRAVA I UŽAS

Temeljem prijedloga Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH, Predsjednik Zoran Milanović donio je odluku o dodjeli visokih vojnih priznanja

Između ostalih, Red Nikole Šubića Zrinskog dobit će i zadarski župan Božidar Longin. S takvom odlukom suglasni su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Povjerenstvo za vojna odlikovanja i priznanja Ureda Predsjednika RH i Povjerenstvo za dodjelu odlikovanja i priznanja RH, javlja portal Megamedia.

Red Nikole Šubića Zrinskoga je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima deveto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995. godine. Red Nikole Šubića Zrinskog dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za junački čin u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili iznimnim okolnostima u miru.

Tako Božidar Longin ima dvostruki razlog za slavlje. 30 godina od osnutka Zadarske županije i visoko vojno priznanje Predsjednika Milanovića.

Božidar Longin kundakom pretukao hrvatske branitelje

Župan Longin poznat je i po aferi u kojoj je kundakom prrtukaodvojicu hrvatskih branitelja od kojih je jednoga učinio invalidom, o čemu su 2021. pisali brojnilokalni i nacionalni mediji.

Marjana Botić prijavila Božidara Longina zbog premlaćivanja hrvatskih vojnika 1991. godine, zatražila je i policijsku zaštitu

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button