IzdvojenoZadar

Branko Dukić isplatio je preko 750 tisuća kuna iz proračuna Zadarskom listu kako bi pisali afirmativno o njemu i Božidaru Kalmeti

Dan nakon što smo objavili dokaz kako zadarski župan Božidar Longin kupuje naklonost Zadarskog lista s čak 350 tisuća proračunskih kuna, redakciji portala ZADAR News dostavljeni su podaci o tome kako se s duplo više proračunskog novcima ponaša gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

Radi se, konkretno o 406.876,50 kuna za 2018. i 315.265,75 za 2019. godinu, odnosno ukupno 752.142,25 kuna koje je Grad Zadar na čelu s Brankom Dukićem isplatio izdavaču Zadarskog lista, tvrtki RTD d.o.o.

Više o “Aferi Zadarski list” doznajte ovdje.

Izvor iz Zadarskog lista kaže nam kako je u taj iznos uključeno nekoliko intervjua i hvaljenje Branka Dukića, HDZ-a kao vodeće stranke u gradu, ali i Božidara Kalmete koji ne obnaša niti jednu izvršnu dužnost u Gradu Zadru ili Zadarskoj županiji.

– Kao što već znate, na zahtjev Ante Župana i Božidara Longina u mandatu Šenola Selimovića i aktualne direktorice Jasne Rumora, pisali su se članci koji su promovirali sve HDZ-ove ljude, kada i ako bi to odobrio Božidar Longin, odnosno Božidar Kalmeta koji je Longinu davao naloge, a koji je to dalje prenosio direktorima u novinu. Jeste li ikad u novini pročitali priču o Mariju Pešutu, Kalmetinom bliskom prijatelju i pročelniku koji je višestruko nepravomoćno osuđivan zbog obiteljskog nasilja? Niste jer to Kalmeta nije dopustio. Zamislite, nacionalni mediji bave se pričom koju ste vi otvorili na Indexu 2017., a o tome Zadarski list ne napiše ni slovo. I tako mogu do sutra nabrajati. Dakle, proračunskim novcem od preko milijun kuna HDZ-ovci na životu održavaju novinu koja ih uzdiže i hvali – kaže za ZADAR News izvor iz Zadarskog lista.

Državni inspektorat uskoro bi trebao završiti nalaz o zlostavljanju djelatnika Zadarskog lista

Sve ovo objavljeno je u kontekstu “Afere Zadarski list” koju je otvorio ZADAR News objavom 10 ekskluzivnih članaka u kojima smo objavili iskaze djelatnika novine, ali i dokumente koji upućuju točno i precizno na sve o čemu su pričali. Za one manje upućene, radi se o tome da su djelatnici Zadarskog lista sami prijavili glavnu urednicu Hanu Radulić i direktoricu Jasnu Rumoru zbog mobinga, zlostavljanja i kršenja Zakona o radu. Nalaz Državnog inspektorata trebao bi biti gotov uskoro, doznali smo iz te institucije.

Iako smo u više navrata pokušali doći do Branka Dukića kako bi prokomentirao ove optužbe, ali i činjenicu kako s preko 750 tisuća proračunskih kuna financira Zadarski list, to nam do zaključka ovog članka nije pošlo za rukom.

Prijetnje glavnom uredniku ZADAR Newsa objavljivanjem “novog teksta u Zadarskom listu” ako ne prestanemo pisati o aferi

Za istaknuti je i podatak kako su pojedini HDZ-ovci povezani s Božidarom Kalmetom, Božidarom Longinom i Brankom Dukićem preko svojih posrednika pokušali utjecati na potpisnike ovih redaka da prestane objavljivati članke o “Aferi Zadarski list” nudeći razne usluge u zamjenu za tišinu. Neki od ljudi direktno povezani s politikom i Zadarskim listom u više navrata najavljivali su autoru ovog teksta “novu naslovnicu”, u novini ako ne prestanemo pisati o aferi.

NASTAVLJA SE..


Related Articles

Back to top button