112IzdvojenoZadar

Britanski ministar zdravstva dao ostavu radi kršenja mjera, Babić i Vicković se i dajle prave grbavi

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock podnio je ostavku nakon što je jedan tabloid objavio video snimku na kojoj se vidi kako krši epidemiološke mjere.  

Otprilike 1700 kilometara dalje od Londona nalazi se peti grado po veličini u Republici Hrvatskoj, Zadar. U tom, našem gradu već 27 dana funkciju načelnika stožera Civilne zaštite Grada Zadra i Zadarske županije i dalje obnašaju Ante Babić i Šime Vicković za koje je nedvojbeno utvrđeno kako su na HDZ-ovom koronapartyu u noći sa 30. na 31. svibnja ove godine kršili epidemiološke mjere, odnosno nisu nosili zaštitne maske.

ZADAR News je dokazao da su Babić i Vicković kršili epidemiološke mjere

Nakon objave ZADAR Newsovog ekskluzivnog videa, kasnije i fotografija, reagirala je Policijska uprava zadarska napisavši opomene kršiteljima mjera među kojima su načelnici oba stožera, ali i ostali “ugledni” zadarski HDZ-ovci kao što su Branko Dukić, Božidar Kalmeta, Božidar Longin, Tomislav Korona i drugi.

Da stvar bude gora, nakon objave ZADAR Newsa jedino je bivši šef postrojbe Civilne Zaštite Grada Zadra Mate Lukić podnio ostavku nakon što je, kako sam tvrdi, nepravedno optužen da je kršio epidemiološke mjere u klubu Amnezija. Istina, Lukić je, kao i Babić i Vicković ostavku trebao podnijeti istog trena nakon što je ZADAR News objavio sporni video, ali i ovakva reakcija Lukića, iako naknadna puno je moralnija i poštenija od one Babića i Vickovića.

I policija je dokazala da su Babić i Vicković kršili epidemiološke mjere

Babića smo već jednom pitali hoće li podnijeti ostavku, ali on ne vidi veliki problem u tome što je kršio epidemiološke mjere iako je načelnik stožera Civilne zaštite. A Vicković? Njemu smo poslali pisani upit, no on do danas na njega ZADAR Newsu nije odgovorio.

‘Robertino Dujela želi zamijeniti Antu Babića na čelu stožera Civilne zaštite’

Što će se dogoditi u ponedjeljak?

Prema neslužbenim informacijama, Ante Babić trebao bi u ponedjeljak biti smijenjen (ili će sam podnijeti ostavku) sa svoje funkcije, dok se na istu kao njegova potencijalna zamjena gura Robertino Dujela (više o toj temi doznajte ovdje). S druge pak strane, kada je u pitanju županijska vlast, o Vickoviću odlučuje župan Božidar Longin za kojega je ZADAR News početkom godine ustvrdio kako se protiv koronavirusa cijepio preko reda.

Zadarski župan Božidar Longin cijepio se preko reda





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button