ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Cedevita u Zadru uzvratila domaćinu za poraz na početku Lige za prvaka

Zadar, 02.05.2014. - Utakmica 8. kola Lige za prvaka PH za košarkaše između Zadra i Cedevite u dvorani Krešimira Ćosića. Foto: Sportnet.hr
Zadar, 02.05.2014. – Utakmica 8. kola Lige za prvaka PH za košarkaše između Zadra i Cedevite u dvorani Krešimira Ćosića. Foto: Sportnet.hr

Košarkaši Cedevite pokazali su kako su se potpuno oporavili od emotivnog pražnjenja na Final Fouru u Beogradu. Vidjelo se to u laganom dvoboju protiv Zagreba u prošlom kolu, a potvrda je stigla i na gostovanju kod Zadrana…

Zadar je do kratke pauze zbog Final Foura ABA lige bio stopostotan i na vrhu ljestvice, međutim onda su ga iscrpljeni Cibosi i Cedevitaši spustili na zemlju. I jedni i drugi upisali su pobjede uz kontrolu situacije na parketu, a ono što trenera Vidakovića u ta dva susreta treba brinuti je izostanak veće doze borbenosti. Iako su bili odmorniji od svojih protivnika, nisu to znali iskoristiti i nisu tako izgledali na parketu.

U odnosu na dvoboj protiv Cibone vidio se određeni pomak, Zadrani su više željeli pobjedu nego u tom susretu, međutim Cedevita je ipak bila prekvalitetan protivnik i kada god bi Zadar zaprijetio, imala je dobar odgovor.

Veliki problem za Zadar bilo je neigranje Lawrence, posebno u večeri kakvu je imao Mark Lyons. Amerikanac je za 33 minute iz igre šutirao 1/10, izgubio je i tri lopte, a jedino dobro što je radio bilo je punjenje igrača Cedevite osobnim pogreškama izborivši ih čak devet.

S druge strane vrhunsku partiju odigrao je Marino Baždarić koji za razliku od Lyonsa nije tako lako promašivao. Na kraju je ubacio 22 poena uz 5/6 za dva i 4/6 za tri poena čime je odigrao svoju vjerojatno najbolju utakmicu ove sezone.

Što se samog susreta tiče Zadrani su dugo bili u igri. Na ulasku u zadnjih pet minuta zaostajali su svega pet poena što je još uvijek bio obećavajući rezultat i dostižan zaostatak. Imali su priliku doći i na još manji zaostatak, no Toni Dijan nije ubacio tricu za minus dva, na drugoj strani trice su pogodili Nolan Smith i Tomislav Zubčić čime je susret riješen.

“Ovo je vrlo važna pobjeda za nas, posebno iz razloga što smo od Zadra izgubili na početku Lige za prvaka i novi poraz bi nas doveo u situaciju da bi imali vrlo malo šansi za prvo ili drugo mjesto. Nisam bio siguran hoćemo li imati dovoljno snage za ovako visok ritam, ali smo uspjeli slaviti. Šteta jedino što pobjeda nije bila s više od 13 razlike s koliko smo izgubili u Zagrebu”, prenosi Cedevitina stranica riječi Jasmina Repeša.

Repeša ni u ovom susretu nije imao na raspolaganju Jusufa Nurkića i Allana Raya, a uz Baždarića dobro su odigrali i Smith s 19 poena (7/13), sedam skokova i pet asistencija te Goran Suton s 12 poena (5/11) i sedam skokova.

Kod Zadra kapetan Ive Ivanov ubacio je 23 poena (5/11), a Josip Sobin 13 poena (5/6) uz sedam skokova.





Related Articles

Back to top button