112IzdvojenoZadarZADAR Sport

ČEKA SE REAKCIJA DRŽAVNOG ODVJETNIŠVA – Ćustić: “Morao sam potpisati ugovor s Kneževićem jer su me članovi Nadzornog odbora pritiskali”

Svetko Ćustić više nije direktor Nogometnog kluba Zadar, vijest je ovo koju su jučer objavili zadarski mediji. Iako je Ćustiću mandat isticao početkom devetog mjeseca ove godine, Nadzorni odbor nije imao milosti prema čovjeku koji je svoj posao radio najbolje što je mogao u gotovo nikakvim uvjetima.

Način na koji je Ćustić smijenjen, a Damir Knežević imenovan novim direktorom, urnebesan je – u najmanju ruku.

Naime, za smjenu Svetka Ćustića glasao je sam Damir Knežević, u tom trenutku član Nadzornog odbora NK Zadar. Nekoliko trenutaka kasnije, Knežević je, prema vlastitom priznanju koje je iznio portalu ZADAR News – dao ostavku na svoju funkciju, pa su ga članovi NO nakon usmene ostavke izabrali za direktora kluba.

Inače, za istaknuti je podatak kako su za smjenu Svetka Ćustića bili predsjednik NO Josip Miočić, Krešimir Zorić i Damir Knežević, dok su protiv smjene bili Šime Kokić i Damir Kalapač.

– To je nonsens, gdje je i kada svoju izjavu kod javnog bilježnika ovjerio Damir Knežević? Ta cijela skupština nije bila legalna – kazao je za ZADAR News sada već bivši direktor Ćustić.

Sjednica NO na kojoj je Ćustić smijenjen, a Knežević imenovan direktorom bila je ilegalna?

Kako bi provjerili što se zapravo dogodilo na sjednici NO i kako je Damir Knežević izabran za direktora kluba, nazvali smo Josipa Miočića koji je kazao kako gospodin Ćustić, prema dokumentima koje je on pregledao, nije dobro radio svoj posao. Kazao nam je da je zato i smijenjen.

Josip Miočić: “Knežević nam je predstavio svoj program i na temelju njega smo ga izabrali”; Knežević: “Nisam imao program, predložio me Zorić”

Na naš upit prema kojim kriterijima je Damir Knežević izabran za direktora kluba, Miočić nam je kazao kako je Knežević članovima NO predstavio šturu verziju svog programa. Međutim, sam Knežević nam je kazao kako on nikakvu, pa ni šturu verziju svog programa nije nikome predstavio.

– Nisam nikome ništa predstavio, mene je za direktora predložio gospodin Krešimir Zorić. Isto tako, ja nisam glasao za samog sebe nakon što smo smijenili Svetka Ćustića, već je glas Josipa Miočića vrijedio duplo – kaže Knežević.

Knežević ne zna što je radio za 22,00.00 kn koje je izvukao iz kluba

Na naš konkretan upit je li istina da je od NK Zadar bio tri mjeseca angažiran za mjesečni iznos od 7,500.00 kn, Knežević je to potvrdio. Kada smo ga pitali da nam kaže što je konkretno radio ta tri mjeseca za 22,500.00 kn, nastali su problemi.

– Što sam radio.. pa ne znam što sam radio, neke stvari sam radio, ali mi je sada teško kazati koje. Gledajte, radio sam.

Što je radio, pitali smo ga još jednom.

– Pa organizirao sam donatorsku večeru prijatelja kluba, eto to sam radio – kazao je Knežević.

Na naš dodatan upit je li to sve što je odradio u tri mjeseca za 22,500.00 kn, kazao je da je to – to. Kada smo ga pitali koliki iznos je prikupljen na toj donatorskoj večeri, Knežević je rekao da ne zna.

Tu smo stali s razgovorom. Već nam je, lagano, postalo neugodno.

Knežević je organizirao donatorsku večeru na kojoj je prikupljeno 0 kuna

Za kraj, pitali smo Svetka Ćustića koliko je novca prikupljeno na toj famoznoj donatorskoj večeri.

– Nula kuna. Ja sam doveo neke svoje prijatelje koji su pomagali klub i ranije. I to je to. Knežević je prikupio okruglo nula kuna na donatorskoj večeri – kazao je za kraj Ćustić.

Kazneno djelo i reakcija policije

Jesu li članovi Nadzornog odbora počinili kazneno djelo kada su na svojoj sjednici pritiskali i nagovarali Svetka Ćustića da potpiše ugovor s Damirom Kneževićem?

Ispostavlja se kako je zbog sporne donatorske večere, koja to očito nije bila, samo Knežević profitirao sa 22,500.00 inkasiranih kuna. Od NK Zadar čiji je direktor postao na jako (pravno) upitan način.

Kada je u pitanju angažiranje Damira Kneževića prema ugovoru o djelu, prema kojemu je isti za tri mjeseca nerada uspio doći do 22,500.00 klupskih kuna, valjalo bi vidjeti što će o svemu reći državne institucije. Naime, na potpisivanje ugovora između NK Zadar i Damira Kneževića došlo je radi pritisaka članova Nadzornog odbora kluba na Svetka Ćustića (da potpiše taj ugovor) koji je u konačnici isti, potpisao. To nam je u razgovoru potvrdio i sam Ćustić.

– Ja sam potpisao taj ugovor jer su me oni pritiskali da to učinim – kazao je za kraj Ćustić.

Do zaključka ovog članka nismo uspjeli doznati kada će po ovom javnom Ćustićevom priznanju policija i Državno odvjetništvo krenuti s prikupljanjem podataka o očitom, prema našem mišljenju, eklatantnom primjeru kršenju zakona. 





Related Articles

Back to top button