ZadarZadne-Izdvojeno

CENTAR ZA GOSPODARENJEM OTPADOM ZADARSKE ŽUPANIJE U Benkovcu prezentacija javne studije utjecaja na okoliš

Centar-za-gospodarenje-otpadomPoziv na javno izlaganje u okviru javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije

Zadar, 10. veljače 2014. – Javno izlaganje Studije o utjecaju na okoliš te Zahtjeva za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša s tehničko-tehnološkim rješenjima Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije održat će se 12. veljače 2014. godine u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac, s početkom u 11 sati.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da komentarima i prijedlozima doprinesu kvaliteti konačnog rješenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti projekta izgradnje „Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije – Biljane Donje“ na okoliš.

Cilj ovoga izlaganja je pravovremeno i cjelovito upoznati i uključiti građane, predstavnike lokalnih vlasti, nevladinih udruga i ostalu zainteresiranu javnost u javnu raspravu, kako bi zajednički razmotrili jesu li prijedlogom sadržaja studije utjecaja na okoliš obuhvaćeni svi važni aspekti utjecaja na okoliš i mjere zaštite.

Javna rasprava i uvid su sastavni dijelovi administrativnog postupka procjene utjecaja na okoliš koji vodi Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Međutim, javna rasprava ne uključuje raspravu o lokaciji samog Centra jer je lokacija Centra izabrana 2006. godine odlukom Županijske skupštine o Izmjenama i dopunama prostornog plana Zadarske županije.

Studija o utjecaju na okoliš i Zahtjev za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša s tehničko-tehnološkim rješenjima Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije dostupni su i u prostorijama Grada Benkovca i Zadarske županije te internetskoj stranici www.eko-go.hr. Dio građana koji neće moći prisustvovati javnom izlaganju, a žele dati svoje komentare, mogu se upoznati sa Studijom i Zahtjevom te predati pisane prijedloge ili primjedbe svakim radnim danom do 24. veljače u prostorijama Grada Benkovca (Benkovac, Šetalište kneza Branimira 12)  i Zadarske županije (Zadar, Božidara Petranovića 8) ili ih poslati elektroničkom poštom na e-adresu info@eko-go.hr.





Related Articles

Back to top button