IzdvojenoZadar

Chmur je slobodan

Mario Živković Chmur je slobodan. Odlučilo je tako izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru nakon što je Živković 11.srpnja završio u istražnom zatvoru zbog navodnih prijetnji epidemiologu dr. Alanu Mediću i novinaru Frani Šariću.

Prijetnje Šariću, potvrđuju ZADAR Newsu brojni svjedoci nisu istinite. Tako je Živković u istražnom zatvoru proveo skoro dva mjeseca, a umjesto istražnog zatvora izrečene su mu mjere opreza – zabrana približavanja oštećenicima epidemiologu Alanu Mediću i novinaru Frani Šariću, na udaljenost manju od 50 metara. Živkoviću je izrečena i zabrana uspostavljanja kontakta s oštećenicima.

Svjedoci tvrde da Živković nije prijetio Šariću

Ukoliko bi Živković prekršio neke od mjera, upozoren je da će se u to slučaju biti vraćen u istražni zatvor.

– Vijeće smatra da i dalje postoji opasnost od ponavljanja ovih kaznenog djela, ali smo razmatranjem svih okolnosti, posebice navoda samog okrivljenika Maria Živkovića, utvrdili da se svrha istražnog zatvora, a to je sprečavanje okrivljenika da ponovi kazneno djelo, može postići i na drugi način, blažim mjerama pa je stoga Vijeće ukinulo istražni zatvor i odredilo mu mjere opreza te je okrivljenik Mario Živković pušten da se brani sa slobode, piše u obrazloženju odluke Izvanraspravnog vijeća.

Živković je navodno 1. srpnja ove godine na svom Facebook profilu napisao da će ‘objesiti skalp’ dr.Medića, a nakon toga je 8. srpnja na Krešimirovoj obali u Zadru navodno prijetio i novinaru Večernjeg lista u Zadru Frani Šariću, međutim postoje svjedoci koji tvrde da se to nije dogodilo.

Medićevu prijavu je inicirao Frane Šarić

Također, u prijavi koju je Medić podnio protiv Živkovića stoji da ga je na to potakao njegov prijatelj Frane Šarić, odnosno, ispostavilo se naknadno da za navodnu prijetnju koju je navodno Živković izrekao Mediću putem Facebooka, Medić nije ni znao dok mu, kako je to rekao “prijatelj Frane Šarić nije ukazao na to”.

Za istaknuti je i podatak kako je Živković jedini koji je uhićen i optužen zbog navodnih prijetnji epidemiologu Mediću iako je pod objavama na portalima, Facebooku, YouTube-u i na brojnim drugim platformama bilo i “jačih” prijetnji od onih koje je navodno Živković napisao. Nitko od tih komentatora koji su pisali prijetnje pod punim imenom i prezimenom nije uhićen, pa čak niti pozvan na obavijesni razgovor.
Komu je zasmetao Živković, doznat ćemo u nastavku procesa.

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button