ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Cibona rutinski odradila posao protiv Zadra i nanijela mu prvi poraz

Foto: Igor Kupljenik/MI-PRESS/Zadarski list
Foto: Igor Kupljenik/MI-PRESS/Zadarski list

Košarkaši Zadra upisali su prvi poraz u Ligi za prvaka izgubivši na gostujućem parketu od Cibone. Zadrani su odigrali blijedu utakmicu i ništa više od poraza nisu mogli izvući dok je slavljenički raspoložena Cibona bez prevelikog gubitka energije stigla do visokog slavlja 82:66…

Niti naporan Final Four te slavlje nakon njega koje se protegnulo praktički do dana utakmice sa Zadrom, nisu zaustavili Cibonu. Slaven Rimac si je mogao dopustiti i takav luksuz da odmara Jerela Blassingamea više nego inače jer je njegova momčad kontrolirala utakmicu i nije dopustila Zadru da zaprijeti.

Prva dionica protekla je u izjednačenoj igri, bez većih odvajanja, a Cibona je bila ta koja je održavala laganu prednost. Međutim nedostajalo je malo više odlučnosti kako bi se stvorila značajnija prednost.

Ipak, u drugoj četvrtini Cibona je bila na tragu bolje igre, prvenstveno u obrambenoj fazi te se uspjela odvojiti. Sredinom tog razdoblja polaganjem Planinića povela je po prvi put na susretu s dvoznamenkastom prednosti te je do odlaska na odmor to sačuvala bez većih problema i na poluvremenu imala 43:31.

Očekivalo se da će Zadar s više energije i želje ući u drugo poluvrijeme, no Cibona je rutinski kontrolirala događanja na parketu. U završnici treće četvrtine nakon tehničke pogreške Rajku Vidakoviću zbog prigovora na priznat koš Mavri nakon blokade Ramljaka, Cibona je pobjegla na najviših 60:43 i bilo je jasno da su Zadrani pred prvim porazom u Ligi za prvaka.

Završilo je s uvjerljivih 82:66 za Cibose u susretu u kojem su do pobjede došli puno lakše nego što se očekivalo. Razočaran je bio i gostujući trener Vidaković koji je istaknuo kako je očekivao veći angažman i bolju igru svojih igrača, ali je i dodao kako nije sramota izgubiti od prvaka ABA lige kojem je čestitao na sjajnoj formi u posljednje vrijeme i naslovu prvaka regionalne lige.

Cibonu su predvodili s po 15 poena Dario Šarić (6/13, 15 skokova) i Ivan Siriščević (5/6). U sastavu poraženih Lyons je upisao 14 poena (5/11), a Ive Ivanov 13 poena (4/10)





Related Articles

Back to top button