IzdvojenoZadar

Čudan potez Daniela Radete: HDZ-u prepustio mjesto predsjednika Odbora za preimenovanje ulica

NIKOME NIJE JASAN NJEGOV POTEZ

Na sjednici kluba vijećnika Gradskog vijeća koja je prije nekoliko dana održana u službenim prostorijama Grada Zadra dijelili su se odbori, odnosno članstvo u istima. Prema informacijama s kojima raspolaže redakcija portala ZADAR News, na prijedlog predsjednika kluba vijećnika SDP-a Grada Zadra, Daniela Radete, HDZ-u je ponuđeno mjesto predsjednika Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra.

Od izvora koji je prisustvovao sastanku doznajemo kako je Radeta kazao: “Vi iz HDZ-ove koalicije možete preuzeti Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra”, na što je Duško Vuković iz HDZ-ovog kluba vijećnika kazao kako za predsjednika predlaže Antu Kolegu, što je u konačnici SDP prihvatio, a Kolega je izglasan za predsjednika Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra.

Na sjednici Gradskog vijeća tako će Ante Kolega biti potvrđen za predsjednika Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra.

Radeta: “Vi iz HDZ-ove koalicije možete preuzeti Odbor za preimenovanje ulica”

Zahvaljujući Radeti, HDZ može ignorirati prijedlog za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu
U prijevodu, pošto poslovnik o radu Gradskog vijeća ne propisuje zadane rokove, teoretski se može dogoditi da Ante Kolega uopće ne stavi točku o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu na dnevni red u ovom mandatu, odnosno do 2025. godine.

Ipak, ako i dođe do takve situacije, ako trećina vijećnika Gradskog vijeća potpiše prijedlog o uvrštavanju točke na dnevni red Gradskog vijeća bez da Kolega sazove Odbor, onda isti ide direktno na izglasavanje i uvrštava se na dnevni red Gradskog vijeća.

Kako također doznajemo od izvora sa sastanka na kojemu je Radeta HDZ-u prepustio Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra, za članove istoga su imenovani: Ante Kolega, Vito Dovranić i Damir Biloglav. SDP i Akcija Mladih svoje vijećnike nisu imenovali u odbor, već će to navodno učiniti u utorak netom prije održavanja sjednice Gradskog vijeća. Kada je upitan tko su kandidati SDP-a i Akcije Mladih za Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra, Radeta je kazao kako mu se zagubio e-mail s podacima o tome tko bi bili kandidati SDP-a i Akcije Mladih.

Zašto je Radeta dao HDZ-u odbor koji odlučuje o Kalelargi? Ljudi iz SDP-a nam govore kako je upravo Radeta trebao preuzeti funkciju predsjednika Odbora za preimenovanje ulica

Zbog čega je Radeta odigrao ovakav potez, a svi znamo kako su HDZ-ovci prljavo ‘odigrali’ oko originalne inicijative za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu i zbog čega je dopustio da dođe do ovakve situacije nije nam poznato. Od izvora iz SDP-a doznali smo naknadno kako je upravo Radeta na internim sastancima u SDP-u dogovoren kao predsjednik Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra, a zašto je ovako postupio nikome ni u toj stranci nije jasno.

– Interni dogovor je bio da upravo Radeta preuzme taj odbor znajući što se sve događalo 2014. kad su SDP i Akcija Mladih bili za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Ovo je u najmanju ruku neočekivan potez – govori nam osoba iz samog vrha stranke.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button