ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Danijel Jusup novi trener Zagreba

Danijel Jusup novi je trener Zagreba. Zadarski stručnjak, koji će u rujnu napuniti 51 godinu, danas je u glavnom gradu potpisao jednogodišnji ugovor s klubom, kojega je već vodio  u sezoni 2007./08. Prije toga je u više navrata vodio Zadar, s kojim je ostvario i najveći uspjeh, osvajanje Goodyear lige 2003. godine, što je do danas ostao jedini naslov pobjednika regionalne lige jednog hrvatskog kluba.

Trenirao je i Benston, poljski Anwil Wloclawek, Split, njemački Telekom Bonn, ruski Lokomotiv Rostov, u dva navrata Široki, a posljednji angažman imao je u Zadru, gdje je smijenjen u siječnju 2011. Nakon toga je neko vrijeme bio savjetnik Michaelu Meeksu u njemačkom Gottingenu, pomagao je u radu škole košarke ABC, te u ljetnom kampu Sonik Puntamike, a dolaskom u Trnsko vraća se na mjesto trenera prve momčadi. Zagreb se prošle sezone nije uspio plasirati u regionalnu ligu pa će sljedeće nastupati u A-1 ligi.

– Drago mi je da sam se vratio u Zagreb. Očekuje nas dosta posla oko slaganja momčadi za novu sezonu i sada se prvenstveno bavimo time. Mislim da ćemo to relativno brzo posložiti. Prvi treninzi će početi 6. kolovoza, a službeni početak priprema je deset dana kasnije – kazao je Jusup, koji još uvijek ne zna hoće li imati na raspolaganju najveće klupske talente Darija Šarića, Marija Hezonju i Dominika Mavru, o čijim se odlascima špekulira već tjednima.

Dakako, od momčadi koja je prošle sezone igrala Euroligu, nije realno očekivati da će itko ostati pa je pred trenerom i klupskom upravom poprilično velik posao.





Related Articles

Back to top button