112IzdvojenoZadar

Daruvarac u nedjelju opet izlazi na slobodu

Odvjetnik Darka Kovačevića “Daruvarca”, optuženog za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda mladoj Zadranki L.G., potvrdio nam je medijske natpise prema kojima njegovom klijentu u nedjelju, 10. veljače, istječe istražni zatvor, piše 057info.

– Županijski sud prihvatio je našu žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora do pravomoćnosti presude. Naime, kod kaznenih djela za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do pet godina zatvora, istražni zatvor može se produljiti najviše za jednu šestinu, što u ovom slučaju predstavlja mjesec dana, objasnio nam je odvjetnik Boris Radman.

Bivši sudac, koji je na mjestu Kovačevićevog zastupnika zamijenio Andreja Korljana, istaknuo je da je obrana jučer uložila žalbu i na samu presudu. Državno odvjetništvo ima rok od 8 dana u kojem može, ali i ne mora , odgovoriti na žalbu, nakon čega spis ide Županijskom sudu u Zadru na odlučivanje. Rok za navedeno nije određen.

Podsjetimo, Kovačević je 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, pola godine manje nego što je tražilo tužiteljstvo. “Daruvarac” je prvo 28. svibnja u ugostiteljski objekt “Chill out” donio ručnu bombu te zaprijetio 18-godišnjoj Zadranki da će, ako ga prijavi policiji, ubiti nju i njenu obitelj. Kada je oštećenica došla u isti kafić u Ulici Nikole Tesle 13. lipnja u 21 sat, udario ju je rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje. U namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik. Djevojka je potom pobjegla u unutrašnjost objekta, a okrivljenik ju je u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod te ju više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede. Ovo je samo dio okolnosti slučaja koji je šokirao hrvatsku javnost.





Related Articles

Back to top button