112Zadar

Dečku kojega je pretukao policajac i još dvojici sud zabranio kontakt sa svjedocima

Slučaj policijskog premlaćivanja mladića u Zadru nakon kojeg su taj mladić i još dvojica kazneno prijavljeni dobio je svoj nastavak, piše Index.

Trojici je mladića koji su se verbalno sukobili s policajcima, a nakon čega je policajac jednog od njih prebio, sud zabranio kontakt sa svjedocima.

“Zbog interesa javnosti za tijek kaznenog postupka protiv hrvatskog državljana M.B. koji se tereti za učin kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. u svezi st. 3. KZ/11 i prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. i čl. 34. KZ/11, te protiv hrvatskih državljana T.Ž i M.M. koji se terete za učin kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. i čl. 34. KZ/11, obavještavam Vas kako su osumnjičenicima određene mjere opreza zabrane približavanja te zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze sa svjedocima sukladno odredbi čl. 98. st. 1. i 2. toč. 4. i 5. ZKP/08 u svezi čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP/08”, priopćio je Županijski sud u Zadru.

Protiv policajaca koji je uz psovke mlatio mladića zasad nema nikakvog postupka.

Posjetimo, ZADAR News danas je prvi objavio snimku koja prikazuje kako je policajac fizički napao mladića koji je odbio pokazati osobnu iskaznicu (op, a).

Mladić je vikao na policajca, nakon čega je i policajac počeo vikati na mladića, a kad je mladić zatražio značku na uvid, policajac ga je napao, srušio na pod i udarao.

“U tijeku je utvrđivanje svih relevantnih činjenica u svezi navedenog događaja, kojom prilikom je jedan policijski službenik lakše ozlijeđen dok druge osobe prema kojima se uredovalo nisu ozlijeđene”, priopćila je danas zadarska policija dodavši da je samo policajac ozlijeđen u sukobu.





Related Articles

Back to top button