ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Delaš predvodio Zadrane do pobjede uoči okršaja s Cibonom

U zanimljivoj utakmici košarkaši Zadra upisali su još jednu pobjedu na svom Višnjiku. Sa 66:58 pobijedili su Jolly Jadransku banka Šibenik, uz 21 koš Ante Delaša. Već u utorak Zadrane čeka daleko teži posao, prvi polufinalni susret domaćeg prvenstva protiv Cibone u Zagrebu.

Velikim pljeskom domaća je publika dočekala momčad koja je u prošlom kolu slavljem nad Zagrebom osigurala povratak u regionalnu ligu. Inače, Zadrani su u susret ušli bez Franka Kaštropila, dok su gosti igrali bez Tea Petanija, te mladih Luke Vlaića i Josipa Gulama.

Već u četvrtoj minuti utakmice Pipanova je momčad imala vodstvo od 11:2, prvenstveno zbog velikog broja skokova u napadu, odnosno nekoliko kontri. Ulaskom Ive Josipovića umjesto Vrsaljka stvari su se na parketu promijenile. Osim što je gostujući kapetan zatvorio svoj reket, pogađao je na suprotnoj strani pa je njegova momčad došla do minimalnog zaostatka, 11:10. Vragović i Ivanov precizni su za 17:12, a za 17:15 na kraju četvrtine pogodio je Josipović, tricom iz četvrtog pokušaja.

Salamun je početkom druge četvrtine izjednačio na 17:17, nakon čega je uslijedila velika zadarska serija. Napravili su 13:0, gosti punih pet minuta nisu uspjeli postići koš, pa je na semaforu svjetlilo 30:17. U 28. minuti Josipović je napravio nesportsku pogrešku na Delašu, uslijedili su žestoki povici s tribina od strane domaćih navijača prema Josipoviću. Nakon što se kapetan gostiju ispričao publika je prihvatila ispriku i nagradila ga pljeskom za tu gestu. Na semaforu je na poluvremenu svjetlilo 39:27.

Batur tricom otvara drugo poluvrijeme i svojoj momčadi donosi najveće vodstvo, 42:27. Šibenčani rade seriju 11:0 i u 26. minuti dolaze na 46:40. Jedine zadarske koševe u tom periodu postiže Kuso, ali ubrzo zarađuje i petu osobnu. Puljko tricom smanjuje na 51:47, a u zadnjem napadu u trećoj četvrtini Vrlika ne uspijeva pogoditi za dolazak u totalni egal Vlašićeve momčadi.

U 32. minuti Mrva je pogodio za izjednačenje (51:51), da bi u sljedećem napadu Vrlika pogodio tricu za prvo vodstvo svoje momčadi, 54:51. Tricom je uzvratio i Delaš, pa je domaća momčad ponovno povela s 56:54. U 27. minuti, poslije trice Vragovića, Zadar je poveo s 63:56. Ta prednost nije im bila ugrožena niti u jednom trenutku. Minuti prije kraja gosti su se u potpunosti predali, pa je Vlašić u igru uveo i najmlađe Gabrića i Mihaljevića. Završilo je pobjedom Zadra 66:58.

Prvo ime utakmice bio je Ante Delaš koji je postigao 21 koš, a dvoznamenkast učinak, po deset koševa, imali Kuso i Batur. Kod Jollyja jedini je dvoznamenkast bio Josipović uz 11 koševa.





Related Articles

Back to top button