ZadarZadne-Izdvojeno

Denis Karlović bez javnog natječaja zaposlio mladu studenticu

Denis Karlović (Foto: Mega-media)
Denis Karlović (Foto: Mega-media)

U Zadru je rijetko tko u posljednjih dvadeset godina dobio posao, a da nije imao neku vezu, bilo kuma, rođaka, ljubavnicu…

Tako se još nije stišala afera sa bojanjem vanjskih i unutarnjih zidova na Višnjiku koje je bez natječaja naručio tamošnji direktor Denis Karlović, a do redakcije portala Mega-media stigla je informacija o još jednom skandalu. Naravno i ovaj put u režiji direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića. Doznajemo kako je nedavno zaposlio dvoje ljudi, a da nigdje nije raspisao natječaj! Da stvar bude još gora, jedan od novozaposlenih je ustvari sin njegovog dobrog prijatelja (podaci poznati redakciji, op.a.) s kojim Karlović u slobodno vrijeme igra nogomet.
– Direktor Karlović je iskoristio zakonsku mogućnost da na određeno vrijeme zaposli osobu bez raspisivanja natječaja i nitko mu ništa ne može. Poslije tu osobu bez ikakvih zakonskih posljedica može putem internog natječaja zaposliti za stalno, kazao nam je povjerljiv izvor s Višnjika.

Doznali smo i to kako je preko studentskog ugovora zaposlio i jednu mladu studenticu. Pogađate, opet bez natječaja. Ne znamo u kakvoj je „posebnoj vezi“ Denis Karlović s mladom studenticom, no mnogi na Višnjiku negoduju zbog takve politike zapošljavanja.

Službeno smo u nekoliko navrata pismenim putem od Denisa Karlovića zatražili informacije o novozaposlenima kao i o načinu na koji ih je zaposlio, no on se na to oglušio kao da hrvatski zakoni za njega ne vrijede. U međuvremenu doznajemo i to da je gradonačelnik Božidar Kalmeta sve nezadovoljniji Karlovićevim viđenjem vođenja Višnjika, pa ga je tako nedavno pozvao navodno u svoj ured na „ribanje“. Koliko će Kalmetino „ribanje“ utjecati na Karlovića, ostaje za vidjeti. No jedno je sigurno. Ukoliko Karlović pod hitno ne promijeni svoje ponašanje, njegova smjena je i više nego izgledna. (Mega-media)

Prvo ‘ribanje’ u uredu gradonačelnika Božidara Kalmete 24. rujna 2014.

Prema saznanjima redakcije portala ZDNews.hr, radi gore navedenih i sličnih ispada novog direktora, Božidar Kalmeta, koji je osobno Karlovića postavio na mjesto direktora Višnjika, dobro je ‘oprao’ Karlovića prije točno mjesec dana, u srijedu 24. rujna, kazali su nam izvoru iz uprave Grada Zadra. Radi nezadovoljstva dijela radnika koji se sve više žale na Karlovićevu bahatost, Kalmeta je navodno, Karlovića zamolio da se ‘skulira’ i da više ne dolazi u centar pozornosti.

Pokušaj utjecaja na urednike portala da ne pišu o Karloviću u ‘negativnom kontekstu’ nije i neće uspjeti

Upravo radi ovakve poruke gradonačelnika, Karlović je u više navrata preko različitih osoba pokušao utjecati na portale Mega media i ZDNews.hr da ne pišu ‘na takav način o novom direktoru’. Pretpostavljate, takve i slične poruke, kada je u pitanju ZDNews.hr, a vjerujemo i gore spomenuti portal čija smo dva članka o Karloviću prenijeli, ne prolaze. (ZDNews.hr)





Related Articles

Back to top button