IzdvojenoZadar

Djelatnici Nasada tvrde: “Nakon izbora krećemo sa sječom stabala i zelenila, Vruljica više nikad neće biti ista”

Opće je poznata, dokazana i dokumentirana činjenica kako je u posljednjih nekoliko godina pod upravljanjem zadarskih gradonačelnika Zvonimira Vrančića, Božidara Kalmete i Branka Dukića u Zadru i okolici stradao veliki broj drveća i zelenila.

Raskrižje kod Vruljice nakon što su potaracane platane starije od 40 godina / Foto: Facebook

Od čupanja višedesetljetnih platana na raskrižju kod Vruljice, pilanju palmi na Foši, uklanjanju borova na Diklu, Kolovarima i u ulici Franje Tuđmana, sve do nepotrebnog i nevjerojatnog popločavanja trga kod crkve sv. Šime kada su iščupane brojne zdrave palme. Sve to, ali i mnogo više uspjeli su “srediti” gore navedeni HDZ-ovi gradonačelnici kojima je, očito je, betonizacija i pogodovanje građevinskim investitorima uvijek bilo draže od prirode, zelenila i drveća.

Trg / Foto: Facebook

Nova zelena meta zadarskog gradonačelnika Branka Dukića zadarska su pluća i jedan od rijetkih parkova u kojemu se okupljaju mnoge mlade zadarske obitelji. Pogodili ste, radi se o parku Vruljica u kojemu su krajem travnja trebala biti ispilana i iščupana brojna stabla, tvrde naši izvori iz tvrtke Nasadi. A da ima “pik” na Vruljicu, potvrdio je i sam Branko Dukić gostujući nedavno na sučeljavanju s Markom Vučetićem na Radio Zadru. Što bi Dukić radio u Vruljici, nije precizirao. Naši izvori iz Nasada, tvrde, da znaju o kakvom planu se radi.

‘Vruljica više nikad neće biti ista’

– Ako se ostvari sve što je zamišljeno, Vruljicu kakvu pamtimo desetljećima možemo zaboraviti. Osim što bi se uklonila mnoga zdrava stabla, tamo bi uz poprilično puno betona osvanuli i neki potpuno nepotrebni sadržaji za kultni park kao što je Vruljica. Iskreno se nadam da do toga neće doći – tvrdi naš izvor iz tvrtke Nasadi.

I druga osoba iz Nasada s kojom smo razgovarali potvrdila nam je kako su radovi u Vruljici trebali krenuti krajem travnja, ali kad se shvatilo da bi to moglo utjecati na izbore, radovi su prolongirani do daljnjega.

Radovi se nastavljaju nakon izbora

– Radovi će sigurni ići dalje, ali tek nakon druga kruga izbora. Da nije izbora, radovi bi već bili u punom jeku. Mi smo s inicijalnim radovima trebali započeti krajem travnja, ali je netko pametan shvatio da su pred nama izbori i da bi to moglo prouzročiti štetu Branku Dukiću koji je ionako na lošem glasu zbog svega vezanoga za pilanje stabala i betonizaciju. Nakon izbora, Vruljica će definitivno primijeniti svoju vizuru – kaže naš izvor iz Nasada.

Manje zelenila

Pitali smo svog izvora na koji način će se promijeniti. Vruljica.

– Bit će definitivno manje zelenila i drveća koja se ionako moraju posjeći radi svoje dobi i stanja u kojemu se nalaze – kazao je za kraj naš izvor iz Nasada.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button