112IzdvojenoZadar

Djelatnik fast fooda: Policajac me udario šakom u glavu usred policijske postaje

Djelatnici zadarskog fast fooda na Branimiru Ivana Cikovac i Saša Stojanović proživjeli su pravu dramu nakon što su jučer navečer usred radnog vremena u spomenutom ugostiteljskom objektu privedeni u policijsku postaju, a nakon toga im je određen i pritvor.

‘Policajac me udario šakom u glavu, kasnije me gađao bocom’

Najgore je u cijeloj priči prošao Saša kojega su zadarski policajci nakon privođenja istukli. Kako nam je rekao Saša, još u automobilu u vožnji do policijske postaje udario ga je stariji djelatnik policije da bi se omalovažavanje i nasilje nastavilo u prostorijama policije. Prema Sašinom potrenom svjedonačnstvu kojega možete pogledati u redovima ispod ovog teksta, u svojoj brutalnosti najviše se istakao mladi policajac s Vira, A. Buškulić koji ga je u policijskoj postaji udario šakom u glavu, a kasnije ga je gađao bocom, nakon čega su mladog policajca smirivali stariji kolege. Najavio je i kako će se obratiti Unutarnjoj kontroli MUP-a koja bi trebala otkriti nepravilnosti u postupanju svojih djelatnika.

“Nije ga tuko klošar, nego hrvatski policajac!”

“Tko si ti, iz Belog Manastira, da praviš red u gradu Zadru?!”

“To ti je tako kad se odupireš sistemu” – Samo su neke od riječi izgovorene od strane policijskih službenika. 

‘Postupanje policije nije bilo u skladu sa Zakonom, rekli su mi da mi ne treba odvjetnik, nisu mi dali ni čašu vode, a na kraju sam morala potpisati zapisnik koji ne sadrži moju izjavu’

Ništa potresnija nije ni priča Ivane, ona je privedena i zadržana u pritvoru radi toga što je odgurnula policajca koji je, kako je kazala, bez razloga bacio na pod njenog kolegu. Da mođe, kazala je, opet bi ponovila isto jer se radi o nepravdi. I ona se žali na rad djelatnika prve policijske postaje. Kako nam je kazala, zapisnik koji je potpisala uopće ne sadrži njeno pravo očitovanje na ono što se dogodilo ispred fast fooda. Kazala je i kako je ponašanje policajaca u cijelom postupku koji se vodio protiv nje bilo krajnje nekorektno i neuljudno. Naglasila je i kako joj  u policiji nisu htjeli dati ni čašu vode.

Intervju sa Ivanom i Sašom nastao je dan nakon što su policajci jučer navečer potpuno nepotrebno i uz uporabu sile priveli djelatnika fast fooda na zadarskom Branimiru. Više o tome možete pročitati ovdje.

Policija tvrdi kako je sve bilo po zakonu

Iz zadarske policije reagirali su odgovorom kako se Ivana i Saša nisu bunili prilikom provođenja iapitivanja, što je u potpunoj suprotnoati s njihovim izjavama koje su u video intervjuu dali ZADAR Newsu.

“Prilikom postupanja policijskih službenika na Obali kneza Branimira u Zadru, dana 25.srpnja 2018.godine, policijski službenici su sredstva prisile uporabili zakonito i opravdano.

Nad dvije osobe je zavedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojeg je 23-godišnjak priveden Prekršajnom sudu u Zadru zbog sumnje na počinjenje prekršaja iz čl.17. Zakona o prekršajima javnog reda i mira, dok je protiv 21-godišnjakinje podnesena kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Prilikom postupanja policije prema navedenima, isti nisu imali primjedbe na postupanje policije, a također im je pružena liječnička pomoć”, stoji u tekstu policije.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

  1. Joj Ivana Čipova, pa kako možeš potpisati nešto što se ne odnosi na tebe. Što ti je neko ruku otrgnuo i potpisan se njome. Ma daj molim te, ako ćeš potpisati potpiši. Ako nećeš konstatira se ODBILA POTPISATI. Zar misliš da si toliko bitna da će neko vrime trošiti da bi te na silu nagovorio da nešto potpišeš. A jadna ni vodu nisi dobila, a j..i ga, nema čaša u postaji toj pa nemoj zamiriti.

  2. Sramota ,to nije policija to su serifi!! Tako se ponasa na Divljem zapadu ,a ne u Europskoj zemlji!!!! Ovo je dno dna !!! Hitno treba ministarstvo sve smijeniti u toj postaji😡😡😡😡😡😡😡 takva policija je sramota za RH

  3. U Mađarskoj bi ga policajci pretukli ,i ženu također te ih pritvorili na nekoliko dana.Ljudi završe u pritvoru ako neovlašteno parkiraju na invalidsko mjesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close