IzdvojenoVijesti

DOBRO IH ZAPAMTITE – Ovo su HDZ-ovci i HNS-ovci koji su glasali protiv besplatnog prijevoza za bolesnu djecu

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku na sjednici koja je održana danas, glasao je o promjeni Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, piše Zagreb.info.

U fokusu ove priče bila je promjena članka 47., prema kojoj bi otočka djeca s invaliditetom bila uključena među one koji imaju pravo na besplatni trajektni prijevoz, a za koju roditelji bolesne djece, odnosno Udruga “Brački pupoljci” već mjesecima mole da se po tom pitanju nešto riješi.

Inicijativa je krenula u studenom 2018., kada su Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju ”Brački pupoljci” i Crveni križ Brač predstavili javnosti inicijativu za izmjenu članka 47. Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, kojom se traži da se djeci s teškoćama u razvoju zakonom osigura pravo na besplatan trajektni prijevoz na terapije na kopno.

Nastavak je ovo, kako kažu iz Udruge, desetogodišnje borbe, a inicijativu su 16. studenog 2018. u Nerežišćima na Braču potpisali gradonačelnica i načelnici svih jedinica lokalne samouprave s otoka, bez obzira na stranačku pripadnost te su time potvrdili kako se radi o nadstranačkoj inicijativi i alarmantnoj situaciji koju pod hitno treba riješiti. Također smo dobili i potporu s Hvara, Visa i Šolte.

Socijalno osjetljiva tema, izuzetno teška, pa bi čovjek pomislio kako će ovaj prijedlog bez razmišljanja proći. No prijedlog koji bi djeci s teškoćama u razvoju omogućio besplatan prijevoz nije izglasan.

Ovo su imena ljudi koji su glasali protiv pomoći bolesnoj djeci.

Naime, glasovi su bili podijeljeni, šest naprama šest, a ovo su imena i prezimena HDZ-ovaca i HNS-ovaca koji su otočku djecu zakinuli za besplatan prijevoz: Ivan Čelić (HDZ), Željka Josić (HDZ), Ivan Kirin (HDZ), Vlatko Kopić (HDZ), Ljubica Lukačić (HDZ) te Bernarda Topolko (HNS). Dobro ih upamtite, jer njima, očigledno, ništa nije sveto i ne postoji empatija za socijalno najugroženije u našoj zemlji.

Inače, HNS-ova Topolko ranije je najavljivala da će podržati izmjenu članka, no danas se ipak priklonila svojim koalicijskim partnerima te osudila roditelje djece s teškoćama u razvoju, koja putuju tjedno nekoliko puta na relaciji Brač – kopno na terapije na trošak od minimalno 200 kuna, koliko košta putovanje.

Očajni roditelji već mjesecima mole da se ovaj zakon izmjeni, a obećanje da se se po tom pitanju nešto napraviti dobili su i od ministra Olega Butkovića te predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. No, kako kaže ona stara narodna ‘Obećanje, ludom radovanje’.Related Articles

Komentari

 1. Pluralna financija

  * Osobni zajam
  * Strucni zajam
  * Industrijski zajam
  * Komercijalni zajam
  * Poslovni start-up zajam
  * Osobni projektni zajam
  * Hipotekarni zajam

  E-adresa : infos.kredit700@gmail.com

  Whatsapp: +33 7 56 81 46 01

 2. KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto, molim vas, recite mu da sam vam gospođa Linda McDonald usmjerio sreću ….

 3. KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu u vezi sa osiguravanjem zajma bez osiguranja, tada se danas obratite gospodinu Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto za molim vas, recite mu samo ja gospođa Linda McDonald da vas usmjerim za sreću ………………. ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close