IzdvojenoZadar

DOKUMENT DRŽAVNOG INSPEKTORATA: Jurica Dilber protuzakonito je izabran za ravnatelja

NA POTEZU JE BRANKO DUKIĆ

Državni inspektorat Zadar podnio je protiv Javne ustanove Zadarski sport i njenog ravnatelja Jurice Dilbera prijavu, odnosno optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru zbog niza utvrđenih nepravilnosti u radu, proizlazi to iz dokumenta koji ekskluzivno objavljuje ZADAR News.

Osim niza nepravilnosti i nezakonitosti, ali i činjenice da je Dilber protuzakonito skinuo 10 posto od plaće šestorici svojih djelatnika, u oči bode i činjenica kako je Državni inspektorat Zadar utvrdio kako je Jurica Dilber djelatnicu Anu Buljat protuzakonito delegirao u Upravno vijeće Javne ustanove Zadarski sport kao predstavnicu radnika, što je suprotno članku 164. Zakona o radu.

Dilbera je Državni inspektorat prijavio Općinskom sudu zbog niza utvrđenih nepravilnosti

Djelatnici Zadarskog sporta i ranije su za ZADAR News kazivali kako nitko od djelatnika nikad nije sudjelovao u izboru predstavnika djelatnika u Radničko vijeće, odnosno u izboru svog predstavnika u Upravno vijeće Javne ustanove Zadarski sport.

Računovođu Anu Buljat djelatnici nisu izabrali da bude njihova predstavica u Upravnom vijeću

– Jurica Dilber nije organizirao izbore prema kojemu bi mi izabrali svog predstavnika u Upravno vijeće Zadarskog sporta. Ana Buljat nije izabrana i to je ona sama potvrdila u razgovoru za vaš portal. Drago nam je da je to sad dokazao i Državni inspektorat. Tužno je što je Jurica Dilber sve u stanju napraviti da ostane ravnatelj – govore nam ogorčeni djelatnici Zadarskog sporta.

Državni inspektorat ustvrdio je kako je predstavnica djelatnika Ana Buljat izabrana u Upravno vijeće protuzakonito

A tko je Anu Buljat izabrao kao predstavnicu djelatnika Zadarskog sporta u Upravno vijeće te Javne ustanove možda je najbolje priznala i sama Buljat koja je u razgovoru za ZADAR News 13. listopada 2022. bila iskrena i rekla kako ne zna tko ju je, kada i na koji mandat imenovao u Upravno vijeće kao predstavnicu djelatnika. Više o tome možete pročitati ovdje.

Ana Buljat protuzakonito je primala naknadu više od tri godine

Kako je Jurica Dilber u veljači 2020. godine dobio novi četverogodišnji mandat temeljem izbora Upravnog vijeća Javne ustanove Zadarski sport u kojemu sjedi nezakonita predstavnica koju nikad nitko nije izabrao u to tijelo, a to je sada utvrdio i Državni inspektorat, očito je i kako je Jurica Dilber protuzakonito izabran za ravnatelja. Također, vrlo je vjerojatno i kako će Buljat morati vratiti novčanu naknadu koju je više od tri godine primala protuzakonito.

Na potezu je gradonačelnik.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button