112IzdvojenoVijesti

Drago Pilsel policiji prijavio prijetnje smrću

Aktivist i novinar Drago Pilsel objavio je da je prijavio policiji prijetnje smrću nakon dvotjedne kampanje tijekom koje je preko Facebook stranice dobio više od pedeset uvreda i prijetnji.

“Nakon što mi je u petak, 17. kolovoza, poslana poruka u kojoj ustaša drži zaklanu glavu Srbina, bio sam primoran pozvati policiju koja je došla u moj dom”, kaže Pilsel i dodaje da je kod prijetnje smrću novinarima policija dužna obratiti se DORH-u po službenoj dužnosti. Također, Pilsel kaže da je o svemu obavijestio predsjednika Hrvatskog novinarskog društva.

“Zločin prema istini”

U policiji su neslužbeno potvrdili da su zaprimili prijavu za prijetnje od jedne osobe i pokrenuli kriminalističku istragu, ali nisu željeli davati nikakve pojedinosti.

“To su teške klevete i uvrede kazane s namjerom da me se obilježi kao neprijatelja Hrvatske”, kaže.

“De facto iste večeri, 3. kolovoza 2018., nakon tih Hebrangovih uvreda i kleveta protiv mene je počela nova i, od kada imam profil na Facebooku, najžešća kampanja uvreda i prijetnji”, kaže Pilsel.

Pilsel dodaje da je Hebrang reagirao na press konferenciju koju su on i voditeljica Documente Vesna Teršelič održali u petak, 3. kolovoza, u prostorijama Kuće ljudskih prava u Zagrebu u vezi s neprocesuiranim zločinima u selima Komić i Poljicima kod Udbine.





Related Articles

Back to top button