Vijesti

DUKIĆEV I DUJELIN TEROR NAD UGOSTITELJIMA: “Komunalci i seljačine iz Civilne zaštite nas maltretiraju, smiriti će se tek kad netko dobije tacnu u glavu”

Nakon što su ugostiteljski objekti konačno dobili dozvolu za otvaranje terasa, gradske vlasti u Zadru predvođene gradonačelnikom Brankom Dukićem i pročelnikom za komunalne djelatnosti, Robertinom Dujelom počele su s maltretiranjem ugostitelja jer vlasnici istih ne pripadaju HDZ-u, tvrde izvori ZADAR Newsa.

– Baš sam se sad čuo s jednim kolegom koji također ima ugostiteljski objekt na Poluotoku. Komunalni redari s članovima Stožera civilne zaštite Grada Zadra danima obilaze pojedine ugostiteljske objekte na koje su se fiksirali i stalno zanovijetaju, prijete kaznama, traže da se “isprave” nebulozne stvari i slično. I po nekoliko puta u jednom danu znaju doći i tako maltretiraju osoblje kafića unatoč činjenici kako je u kafiću apsolutno sve po epidemiološkim propisima. Možda je problem što nisam u HDZ-u, – govori nam jedan od ugostitelja na Poluotoku.

Pojedini komunalni redari i članovi Civilne zaštite Grada Zadra ni sami se ne pridržavaju se epidemioloških mjera, ali ugostiteljima prijete drakonskim kaznama

I drugi ugostitelj s Poluotoka kazao je u razgovoru za ZADAR News kako mu non-stop dolazi komunalna kontrola pročelnika Dujele u suradnji s članovima Civilne zaštite Grada Zadra. Njemu to sve ide na živce, kako nam je kazao. Slučajno ili ne, oba ugostitelja koja su nam se požalila na maltretiranje od strane komunalnih redara i članova Civilne zaštite, nisu članovi HDZ-a.

“Očito će netko morati dobiti tacnu u glavu”

– Nisam u HDZ-u i to je očito moj problem. Ne vidim drugi problem, te seljačine tu su non-stop, svako malo mi upadaju na terasu i to bez maski, dakle, ni sami se ne drže propisanog razmaka i pilaju konobare. Teror će prestati očito tek kad netko od tih Dukićevih i Dujelinih pijavica jednom, onako slučajno dobije tacnu u glavu. Sve to lagano mi počinje ići na živce jer me nakon toga zovu djelatnici da im prijete komunalci i ovi iz Stožera i to jednostavno nema smisla. Maltretiraju i goste koji ih šalju u ku**c i to sve više stvarno nema baš nikakvog smisla. Dolaze i po više puta na dan s glupim zahtjevima, a sve mjere koje su propisane su ispoštovane i prijete drakonskim kaznama. Jako su neugodni i samo je pitanje vremena kad će nekome puknuti film – tvrdi ugostitelj koji je, baš kao i kolega mu s kojim smo prvim razgovarali iz objektivnih razloga želio ostati anoniman. 

* ZADAR News ograđuje se od izjave ogorčenog ugostitelja i ni u kojem smislu ne podržava nasilje, čak štoviše, pozivamo na smirivanje situacije i rješavanje očitih problema mirnim putem.

Dokad će Dukićevi i Dujelini komunalni redari, kao i pojedini članovi Stožera civilne zaštite Grada Zadra maltretirati ugostitelje koji ne pripadaju stranačkoj kasti, ostaje za vidjeti. ZADAR News će svakako i dalje pratiti situaciju na terenu i izvještavati o istoj.

Dvostruka mjerila za ugostitelje koji nisu HDZ-ovci

Za podsjetiti je i kako je ZADAR News u više navrata pisao o dvostrukim mjerilima Stožera Civilne zaštite Grada Zadra i Dujelinih komunalaca lani (više o tome doznajte klikom na ovaj link).

O samom problemu pisali smo i gradonačelniku Branku Dukiću, no on do zaključla ovog članka nije odgovorio na naš upit. Kad i ako odgovor dobijemo, objavit ćemo ga.





Related Articles

Back to top button