ZadarZadne-Izdvojeno

Duško Polovina Lungo zatražio smjenu i kazneni progon za Khana

lungo_brodogradiliste_060412_1398370139Vjerovnik Nauta Lamjane Duško Polovina Lungo uputio je zahtjev sutkinji Trgovačkog suda u Zadru Ardeni Bajlo za reviziju kompletnog stečaja i imovine stečajnog dužnika.

U svom zahtjevu Polovina tvrdi da je za vrijeme prvog stečajnog upravitelja Edvina Šimunova došlo do nestanka značajnog dijela imovine (po mom izračunu cca. 5 milijuna kuna) a koja je dio stečajne mase.

‘Tražim od Vas da se javno očitujete, kad već ne želite na skupštini vjerovnika, po kojem Zakonu o stečaju sudite, dali po onome kad ste donijeli Rješenje o pokretanju stečajnog postupka nad Nauta Lamjanom d.d. od 12. listopada 2011. god. ili po novom Zakonu o stečaju kako ste i napravili 6.prosinca 2011. god. kad ste donijeli Odluku o unovčenju imovine stečajnog dužnika.

Nije jasna, bar meni osobno, Odluka o povećanju stečajne mase od 25. travnja 2013. god. kada je danas vidljivo iz izjava novog stečajnog upravitelja Aliena Khana da istu ne poštuje i na nju se oglušuje javno tvrdeći da brodogradilište ide u likvidaciju, a već drugi dan tvrdi da daje ponudu za remont naftne platforme’. napisao je u svom zahtjevu Duško Polovina.

Na adresu sutkinje Bajlo poslao je i Zahtjev za nadzorom nad imovinom Nauta Lamjane
1. Pod hitno zahtijevam od Vas da naložite evidentiranje i popisivanje sve imovine koja je u vlasništvu Nauta Lamjana d.d. Kali u stečaju a u kojem stečajnom postupku ste Vi nadležni sudac.
2. Pod hitno zahtijevam (u roku ODMAH) da donesete privremenu mjeru zabrane bilo kakvog otuđenja imovine koja je u vlasništvu Nauta Lamjana d.d. Kali od strane kako sadašnjeg tako i eventualno novog stečajnog upravitelja a sve zbog loših iskustava kako s prijašnjim tako i sadašnjim stečajnim upraviteljem.
3. Zahtijevam od Suda da zatraži i povuče u spis svu imovinsku, pravnu i ostalu dokumentaciju koja se nalazi u PU ZADARSKOJ i ŽDO Zadar a koja je jako bitna radi utvrđivanja stvarne imovine stečajnog dužnika u postupku, s tim što napominjem da je svojevremeno PU ZADARSKA presrela i izuzela dokumentaciju od zadnjeg Predsjednika Uprave ovog stečajnog dužnika a koja je bila navodno ukradena.
4. Nužno je pribaviti zapisnik pokretne i nepokretne imovine ovog stečajnog dužnika a koji je napravljen po primopredaji prvom stečajnom upravitelju Edvinu Šimunovu.
5. Nužno je pribaviti procjenu imovine Nauta Lamjane d.d. Kali izrađenu od strane Erste Nekretnine d.o.o. a koja se koristila u svrhu stavljanja sporedne hipoteke nad imovinom ovog stečajnog dužnika a koje su inače sporne u ovom stečajnom postupku. Predmetna procjena kazuje stvarnu vrijednost sve imovine ovog stečajnog dužnika.
6. Kao najbitniju stavku ovog Zahtjeva navodim da je nužno, potrebno i po Zakonu da se osnuje VIJEĆE VJEROVNIKA a sve u svrhu transparentnog praćenja rada stečajnog upravitelja, koji god on bio u danom momentu, stoji u njegovu zahtjevu.

U ured sutkinje Bajlo stigao je još jedan dokument s potpisom Duška Polovine. U ovome traži hitnu smjenu i kazneni progon za eventualno nastalu štetu nad stečajnim upraviteljem Nauta Lamjane d.d. Kali, i to obrazlažem na sljedeći način:

1. Imenovanjem Aliena Khana od Vaše strane, kako ste i sami upoznati izazvano je veliko nezadovoljstvo jer isti je organizirao takozvani bunt radnika koji trenutno rade u Nauta Lamjani d.d. Kali, a koji su ujedno i vjerovnici iste.
2. Javno i uz ismijavanje tvrdi da sve troškove nastale po njegovoj primopredaji snose vjerovnici i svojim ponašanjem namjerno uništava stečajnu masu, a zatekao je cca. 2 milijuna kuna na računu Nauta Lamjane d.d..
3. Isti je davao protuzakonite izjave na krajnje neprimjeren način , što je izazvalo još veće negodovanje i intervenciju specijalne policije na štetu proračuna Republike Hrvatske, navodno je intervencija koštala cca. 1 milijun kuna.
4. Isti je 11.travnja 2014. u Preku na trajektu sjedeći s Ivanom Rudom odgovorio na pitanje Ivana Rude zašto ne isplati radnicima plaće, citiram: ” Tko jebe te majmune iza žice!”, podsjećam da to nisu samo radnici nego i vjerovnici.
5. Neizravno, ali javno svojim ponašanjem i izjavama sramoti i omalovažava radnike, vjerovnike, stečajne upravitelje i ukupno hrvatsko pravosuđe.
6. Javno izjavljuje i protuzakonito nudi brodogradilište Nauta Lamjana d.d. Kali u zakup radnicima-vjerovnicima na način da im kaže da osnuju tvrtku te da će im on dati brodogradilište u najam, iako za takvo nešto nema uporište u Zakonu.
7. Isti je javno izjavio a mediji prenijeli da radi po nalogu Vijeća vjerovnika koje NE POSTOJI u ovom stečajnom postupku jer nije nikad ni osnovano, obrazložio je Polovina svoj zahtjev.





Related Articles

Back to top button