ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Dva presudna dana u četvrtom krugu preoblikovanja KK Zadar

Još su dva dana preostala do završetka četvrtog kruga upisa dionica KK Zadar. Po predsjedniku KK Zadar Edvinu Šimunovu, ta su dva vrlo presudna jer se očekuju od sponzora kluba da upišu dionice. Četvrti bi krug trebao rezultirati s uplatom šest milijuna kuna keša. Mali dioničari, po informacijama uprave kluba, u tome baš i nisu sudjelovali. Odaziv je relativno loš i to je, očito, situacije u kojoj jesmo, kazao je Šimunov, a prenosi portal 057info.hr.

Je su li građani, članovi KK Zadra dovoljno animirani?

– U ovom gradu oni koji znaju tko je kojom rukom ubacio loptu u koš, sigurno znaju kada se upisuju dionice KK Zadar, drži Šimunov.

Klub je, međutim, imao samo jednu promotivnu akciju prije dva tjedna. Uz predstavljanje momčadi u  javnoj kupovini dionica na Trgu, kako su mediji zabilježili, dionice su upisali zadarski glumci Doris Pinčić, Duško Modrinić, jedriličar Šime Fantela i njegov trener Edo Fantela. Ni jedno drugo ime zadarske javne scene nije iskorišteno za animaciju Zadrana – onih koji nisu formalno članovi KK Zadar, ali su ljubitelji zadarske košarke. Klub se nije pohvalio ni s jednim zadarskim političarom, od koji su mnogi prodefilirali upravom KK Zadar, da su kupili koju dionicu po cijeni od svega 250 kuna.

Sportski novinari Roman Morović i Jure Perišić bili su prvi koji su kupili dionice 3. rujna. Tko će biti posljednji znat će se 27. rujna iza 16 sati.

Preoblikovanje KK Zadra neće propasti bez obzira na ishod 4. kruga. U petom krugu, koji se u toj situaciji dopušta, ostaje mogućnost da vjerovnici svoje tražbine, pretvore u dionice, kazao nam je predsjednik Šimunov na izravan zaključak da neće biti stečaja kluba, a niti će on biti stečajni upravitelj.





Related Articles

Back to top button