IzdvojenoZadar

Dva tjedna do otvaranja 23. Biograd Boat Showa – biogradski nautički sajam suočen s vrućim tržištem brodova

OČEKUJU SE BROJNE SVJETSKE PREMIJERE

Ovogodišnji Biograd Boat Show popunio je sav raspoloživi izložbeni prostor tri tjedna prije održavanja. Sajam će se održat u vrijeme vrlo snažne konjukture tržišta plovila, gdje je potražnja za brodovima u cijeloj Europi iznimno velika, a ograničena i usporena. Budući da su rokovi isporuke novih brodova sve duži, ovo je i najbolja prilika da vidite najveći izbor brodova u regiji i osigurate najbolje uvjete isporuke i cijene u direktnom kontaktu s ponuđačima.

Čekaju vas brojne premijere plovila među kojima ističemo da će ovdje biti prvi put prikazane hrvatskom i svjetskom tržištu domaći Colnago 45 i poljski Fortuna Sea Master 45, kao i da hrvatska tvrtka Agena Marin donosi Solar Ferry, ECO brod na solarni i električni pogon. 

Posjetitelje očekuje  obilje nautičke opreme i pribora koji se mogu kupiti izravno, kao i mnoge demonstracije novih proizvoda. 

Biogradski sajam je poznat i po gastronomiji i dobrim restoranima, kao i hrani i piću u odabranih ponuđača  na Festivalu Izvornosti. Zabavni program kreće svake večeri nakon zalaska sunca, prilagođen epidemiološkim mjerama. 

Biograd i regija žive sa ovim sjamom, što osigurava poseban osjećaj dobrodošlice i domaćinstva, a komparativnost ponude organizatora Ilirije d.d. jamči najvišu razinu usluge. Ilirijini hotelski, restorantski, brodski, agroturistički sadržaji, kao i DMK agencija, udovoljavaju svim željama izlagača i posjetitelja za dodatnim programima, sadržajima i ponudom. Konačno, tu je ljudski potencijal kompanije, uz  privrženost nautičkom turizmu čiji je Ilirija pionir. 

Iako je sav izložbeni prostor rasprodan, nautičke tvrtke i dalje mogu sudjelovati registracijom na Biograd B2B business to business platformi, te imati potpuni pristup izložbi i online Biograd B2B Directory, gdje mogu predstaviti svoje proizvode i usluge drugim sudionicima i unaprijed zakazati sastanke.

Biogradski sajam održava se uz pokroviteljstvo Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska gospodarska komora okuplja sve dionike realnog sektora hrvatske nautike u kongresnom progamu kroz 5. Dane hrvatske nautike, koji su i prilika za ocijenu aktualne nautičke sezone i pripremu za 2022., u ovom eltinom segmentu hrvatskog turizma.

  1. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show

Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, ujedno domaćin i organizator vodećeg međunarodnog nautičkog sajma otpočela je s odbrojavanjem do početka 23. Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi koji će se održati od 20. do 24. listopada 2021.

Veliki povratak moru i plovidbi tvrtka organizira nakon što je prošle godine ¬uspješno i sigurno organizirala 22. Biograd Boat Show, jedan od svega tri organizirana nautička sajma u Europi,  u vrlo zahtjevnim pandemijskim uvjetima. 

Kao zlatni član Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, ova manifestacija postavila je visoke standarde organizacije te aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja u razvoju nautičke industrije i turizma. 

 

Na kraju uspješne sezone – dobre najave iduće

Najveće okupljalište hrvatske nautičke industrije privlači tradicionalno i izniman broj izlagača i posjetitelja iz zemalja u okruženju. Oni su važnost i predanost sajma svjedočili i 2020. godine jer je to bila rijetka prilika u Europi za susret i izravno komuniciranje, pa i o globalnim promjenama koje su se dogodile. Ove su godine i očekivanja i najave puno veće obzirom na značajan poslovni intezitet nautičke djelatnosti, koja je od svih  vidova turističke usluge pokazala značajnu otpornost, dodatno ojačano činjenicom da su mnogi izlagači najavili proširena izlaganja kako bi zadovoljili porast interesa nautičara, čime je ovogodišnje izdanje sajma prilika za brojne domaće i strane izlagače.

 

Biograd Boat Show – četiri sajma u jednom

Biograd Boat Show i ove će godine biti u znaku „4 sajma u jednom“ – izlagački, kongresni, charter i business to business.

 

  1. ) Biograd Boat Show – izlagački sajam
  2. BBS nastavlja svoj put kao najveći izložbeni sajam u moru u Srednjoj Europi i centralno okupljalište nautičara iz susjednih zemalja. Za njima su 22 godine stalnog rasta i uspješno održan kontinuitet sa sajmom u pandemijskoj 2020. godine.

II.) 5. Dani hrvatske nautike – kongresni sajam

U sklopu sajma,  Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 5. Dane hrvatske nautike, od 20.-22.10.2021., koji uključuju u kongresni program brojne sastanke, umrežavanje i poslovne prezentacije. Okupit će se i Udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima, charteri, turistički brodari te Zajednice ronilačkog turizma, jednom riječju, svi  predstavnici realnog sektora nautičke industrije i turizma Hrvatske. Biograd Boat Show je kroz Dane hrvatske nautike postao i glavni godišnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma.

III.) Croatia Charter Expo – charter sajam

Treći Croatia Charter Expo organizira se od 21. do 22. 10. 2021, kao dvodnevni poslovni događaj, ekskluzivno za yacht-charter industriju te će omogućiti pružateljima usluga čarter flote izravne susrete s agentima, brokerima i dobavljačima, dodatno podržani aktivnim programom specijaliziranog čarter kongresa. Svi sudionici bit će registrirani na Biograd B2B platformi na kojoj će moći sudjelovati svih dana sajma.  Croatia Charter Expo-u pridružit će se i međunarodni kongres  Udruge čarter agenata (Boat Charter Agency Association) sa preko 200 međunarodnih članova.  

IV.) Biograd B2B – poslovni sajam

Važnost sajma i interes poslovnog svijeta bio je razlogom da Biograd Boat Show razvije svoju poslovnu, business to business (B2B) platformu. Biograd B2B je događaj nautičko-poslovnog umrežavanja za vrijeme trajanja cijelog sajma, koji poslovnim posjetiteljima omogućuje registraciju, sudjelovanje i ugovaranje sastanaka, kako  s izlagačima na sajmu, tako i s ostalim poslovnim sudionicima te sudjelovanje u cjelokupnom nautičkom kongresnom programu.

 

Ilirija d.d. – pokretač, inovator i kreator nautičkog turizma

ILIRIJA d.d. je davne 1977. godine počela s izgradnjom prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati i osnovala prvu charter flotu u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu.

 

Daljni iskorak u razvoju nautičkog turizma, Ilirija d.d. postiže kroz Biograd Boat Show, koji je u ovih dvadesetak godina stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i posjetiteljima, upravo zbog važnosti i atraktivnosti Hrvatske kao nautičke destinacije ali i snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d. kao nositelja i organizatora. Objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu, Ilirija d.d. dokazala se kao profesionalan i siguran organizator kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini. Sposobnosti Ilirije d.d. u pružanju cjelokupnog „paketa“ sigurnog odmora, ugostiteljske usluge, eno-gastro ponude kao i u planiranju velikih događaja poput ovog, omogućile su BBS-u ogroman skok iz manjeg regionalnog u jedan od većih međunarodnih sajmova koji je jadransku nautičku regiju doveo na svjetsku pozornicu, odnosno pozicionirao Biograd Boat Show kao jedan od 36 najznačajnijih nautičkih sajmova u svijetu, jedan od vodećih međunarodnih nautičkih sajmova na moru u Srednjoj Europi, a ujedno i najveći nautički sajam u Republici Hrvatskoj.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button