ZadarZadne-Izdvojeno

EKSKLUZIVNI INTERVJU Livakovićev odvjetnik Nediljko Ivančević tvrdi: “Zdravka Livakovića ispitani svjedoci ne poznaju!”

liviDugogodišnji prijatelj i dojučerašnji prvi susjed aktualnog gradonačelnika Zadra, Božidara Kalmete, Zdravko Livaković, po svojim funkcijama bivši državni tajnik, te predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta (na obje funkcije ga je postavio upravo Božidar Kalmeta) nevin je u zatvoru i nije kriv za ono što mu se stavlja na teret, tvrdi Livakovićev odvjetnik Nediljko Ivančević u ekskluzivnom interviewu za ZDNews.hr.

Ivančevićevi odgovori iako nevjerojatni, s druge strane su i očekivani, s obzirom da odvjetnik zastupa interese svog klijenta, te ga želi javnosti prikazati u najboljem svjetlu, odnosno dijametralno suprotno od onoga kako Livakovića zadarska, ali i šira javnost percipira.”

Razgovor s Likakovićevim odvjetnikom,  prenosimo u cijelosti:

– Što se Zdravka tiče, možda je malo smršavio i blijeđi je u licu, ali to je zbog sunca kojega u Zagrebu baš i nema kao kod vas tu u Zadru. Fizički je dosta dobro, a mentalno još i bolje. Nema straha što se toga tiče. S njim je apsolutno sve u redu i dosta dobro podnosi uvjete kojima živi.

Je li Livaković nakon uhićenja i prvog ispitivanja dan poslije još koji put ispitan. Je li odgovarao na neka dodatna pitanja?

– Ne, nema daljnjih pitanja. Nitko ga ne spominje od svjedoka u niti jednom kontekstu. Oni svjedoci koji su dali svoj iskaz, koliko znam, zapravo ne znaju tko je Zdravko Livaković, odnosno samo znaju da je bio predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta, i to je sve.

Dakle, vaš klijent i dalje stoji pri svom prvom iskazu kako o ničemu nema pojma i kako nije primao novac od Josipa Sapunara?

– Upravo zato što je nevin, Zdravko zna da će sve izići na vidjelo. On je u jednu ruku i sretan što je pokrenuta istraga, sretan je što se to dogodilo jer će nakon ovoga konačno završiti sve priče i nagađanja u kojima je navodno sudjelovao u ilegalnim radnjama.

Ivančević o ispitivanju svjedoka:

– Do sad se moglo ispitati 500 svjedoka Način ispitivanja svjedoka malo je usporen, ali tu smo gdje jesmo. Bitno je i spomenuti kako svi svjedoci, kao što znate, nisu ispitani. Još jednom ću ponoviti da do sada ispitani svjedoci ni na koji način ne terete Zdravka Livakovića za ništa od onoga što mu se stavlja na teret.

Josip Sapunar je u svom iskazu pred USKOK-om navodno više puta kazivao kako je izvučeni novac osobno predavao Zdravku Livakoviću?

– Sapunar je netko tko priča i na taj način sebi kupuje dobru poziciju u daljnjem postupku. Konkretno, ono o čemu Sapunar govori, Zdravko nema što kazati, jer nije u ničemu što mu se stavlja na teret ni na koji način sudjelovao. Da je u nečemu sudjelovao, možda bi se i on dogovarao kao Sapunar. Zdravko zapravo nema pojma ni o čem, pa se nema ni s kime ni za što dogovarati.

Božidar Kalmeta tužio je Mijata Stanića za, kako on kaže, izrečene klevete. Misli li isto postupiti i Zdravko Livaković?

– Ne, jer je Mijat Stanić je svjedok u ovom kaznenom predmetu i nema potrebe to tumačiti na taj način.

Navodno je Stjepko Boban teretio Zdravka Livakovića i za spornu ‘Kalmetinu’, što možete reći po tom pitanju?

– Spominje se famozna ‘Kalmetina’ i to još od 2006. Ali činjenica je da je ta cesta izgrađena i plaćena sa manjim iznosima nego što je ugovorena. A ugovarao je netko drugi, a ne Zdravko Livaković.





Related Articles

Back to top button