112IzdvojenoZadar
Aktualna tema

EKSKLUZIVNO: Ovo je iskaz vozača hitne pomoći koji u potpunosti ruši optužnicu protiv KapovićaOpćinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je u travnju optužnicu protiv načelnika Vira Kristijana Kapovića zbog, kako su naveli, počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa ugrožavanjem prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Prema dostupnim informacijama i dokumentima kojih je ekskluzivno došla redakcija portala ZADAR News, i više je nego očito kako se optužnica pokušava održati na vrlo labavim nogama, ali i dokazimai svjedocima koji Kapovića uopće ne inkriminiraju. Da stvar bude zanimljivija, prijava koju je Kapović zaradio trebala bi se temeljiti na faktografiji i iskazu svjedoka. U ovom slučaju, ključni svjedok je vozač hitne pomoći, Vladimir Šarac koji je pred Općinskim državnim odvjetništvo dao iskaz koji ide u prilog Kapoviću koji od prvog dana tvrdi isto – kako do optužnice nije smjelo ni doći.

No, krenimo redom.

Optužnicom se Kapoviću stavlja na teret da je 20. lipnja 2018. od 14,00 sati do 14,45 sati na Virskom mostu bez prijave i odobrenja ovlaštenog tijela organizirao održavanje javnog prosvjeda na nedozvoljenom mjestu, te da je naložio da se pritom koriste službena vozila i to tako da su zaposlenici trgovačkih društava u vlasništvu Općine Vir i on osobno dovezli dva kamiona i četiri osobna automobila na sredinu mosta i tamo ih parkirali na oba kolnička traka Državne ceste 306, onemogućivši time kretanje vozila u oba smjera. U optužnici stoji da je tako ugrozio tjelesni integritet osoba čije bi zdravlje u tom trenutku moglo biti ugroženo zbog otežanog pristupa medicinskog vozila, stoji između ostaloga u optužnici u kojoj piše i kako je Hitna medicinska pomoć zaprimila poziv za pružanje intervencije jer pacijentica iz Vira ima alergijsku reakciju na antibiotik i otežano diše, vozilo Hitne medicinske pomoći upućeno je prema Viru.

U samoj optužnici jasno piše kako se zbog velikog broja vozila nakupljenih u koloni duljine oko dva kilometra i izazvanog zastoja prometa kretalo usporeno i kako je vozilo hitne pomoći prošlo tek uz intervenciju policijskih službenika na adresu pacijentice na Viru gdje su pacijentici pružili liječničku pomoć te je ista potom odvezena na odjel Hitnog prijema Opće bolnice Zadar gdje je zadržana na obradi, pa samo stjecajem okolnosti uslijed tako izazvanog zastoja u prometu nisu nastupile teže posljedice za zdravlje oštećenice.

Vozač hitne Vladimir Šarac: Išli smo na nepostojeću intervenciju, a drugi put smo potpuno normalno došli do unesrećene gospođe u Boboviku

Međutim, ZADAR News ekskluzivno doznaje kako je ključni svjedok koji je ispitan o Općinskom državnom odvjetništvu Vladimir Šarac, inače vozač sanitetskog vozila koji je s medicinskom ekipom izašao na spornu intervenciju potvrdio je u svojoj izjavi ODO-u kako Virski most uopće nije bio neprohodan i kako su teren izašli radi lažnog poziva jer je navodno pozlilo nekoj djeci u crnom terencu i kako se, prema informacijama koje su imali, terenac nalazio na sredini mosta.

Prva intervencija bila je lažna dojava

To je, prema izjavi Šarca bio crveni stupanj hitnoće pa je shodno informaciji koju je imao upalio zvučnu i svjetlosnu rotirku. Šarac kaže kako je normalno vozio lijevom stranom ceste, možda malo usporenije, ali kako je normalno prošao. Međutim, kad je došao do mjesta gdje se trebao nalaziti navodni crni terenac s djecom kojoj je pozlilo, na mostu nije bilo ni terenca, ni djece.

Druga dojava bila je autentična i hitna pomoć je do unesrećene osobe došla brzo. Zastoja u prometu nije bilo

Tada su, prema izjavi Šarca, nakon što nisu pronašli navodne unesrećene, dobili drugu dojavu OKC-a kako je na Viru u predjelu Bobovik pozlilo nekoj gospođi koja je imala alergijsku reakciju. Tada je opet upalio zvučnu i svjetlosnu rotirku. Po njegovoj procjeni, na Bobovik su došli dosta brzo, za 5-6 minuta. Šarac je Općinskom državnom odvjetništvu također izjavio kako je unesrećena gospođa bila pri svijesti, ali je bila malaksala i nije mogla samostalno hodati. Nakon toga su se uputili prema Zadru. Već tada je policija normalno regulirana promet, kazao je ODO-u Šarac. Prema dostupnim informacijama, Kapović je desetak minuta prije prolaska hitne pomoći policiji prepustio upravljanje prometom navirakom mostu.

Zašato policija nije istražila tko je lažno alarmirao hitnu pomoć?

Prema informacijama kojima raspolaže portal ZADAR News, državne institucije u međuvremenu nisu podnijele kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je, evidentno je to i prema iskazu vozača hitne pomoći, Vladimira Šarca lažno dojavila kako se na vriskom mostu nalaze “unesrećena djeca u crnom terencu”.

Policiji smo poslali upit zbog čega nisu pokušali pronaći osobu koja je, evidentno, lažno alarmirala hitnu pomoć, ali i zbog čega protiv za sada anonimnog počinitelja u suradnji s ODO-om nisu podigli kaznenu prijavu.

Komentari

 1. Pozdrav, trebate li kredit uz nisku kamatu od 2% Jeste li odbili bankovne kredite jer nemate nikakav kolateral ili imate loš kredit? Jeste li umorni od stresa u banci Zatim ste na pravom mjestu i kontaktirajte nas putem e-maila (gonzalezandresloan@gmail.com)

 2. Zdravo,
  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u nekom financijskom neredu ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za plaćanje duga? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s dobivanjem kredita? Osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, krediti s teškim novcem. Pa, trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga. Nudimo kredite s niskom kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas s konstantnim pratiocem kredita putem e-maila (gonzalezandresloan@gmail.com)

 3. Iščete zelo pristna posojila po ugodni obrestni meri 2% na podlagi ugodnih kreditnih pogojev?
  Ali potrebujete posojilo za poravnavo dolga ali plačilo računov? Ali ste ves čas zavrnjeni z bankami in drugimi finančnimi institucijami samo zato, ker imate nizko boniteto? Ali potrebujete posojilo ali financiranje iz kakršnega koli razloga, kot so:
  * Posojila
  * Posojila za nepremičnine
  * Poslovni krediti
  * Hipotekarna posojila
  * Domov posojila
  * Krediti za konsolidacijo dolga
  * Osebna posojila
  Zadovoljstvo strank je naš cilj, ko se prijavite pri nas in se obrnete na zaupanja vredno podjetje, ki skrbi za vaše finančne potrebe. Za vas bomo skrbeli ves čas celotnega procesa. Pošljite nam e-pošto na naslov: MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Related Articles

Close
Close