ZadarZadne-Izdvojeno

Enio Meštrović: Smrt fašizmu, a narodu?

imageMoja konoba je legalna od 1997 godine. Kroz 13 godina poslovanja inspekcije su mi dolazile svega 4 puta. Prije 4 godine, na sam spomen da ću se kandidirati za mjesni odbor, posjetile su me dvi inspekcije u 3 dana. Nakon toga su mi dali 2 miseca da uskladim, tj. napravim kužinu u konobi, iako sve spremam na kominu, cripnju ili gradeladu. To me koštalo jednog osrednjeg kredita.

Maškare koje su bile 2012 godine nisu bile toliko interesantne, sve do spomena da ću se kandidirati na lokalnim izborima 2013 godine za grad Zadar, kad sam pozvan na obavijesni razgovor. Kako smo stali dobro u anketama i možebitno mogli utjecati na formiranje gradske vlasti, uslijedija je obavijesni razgovor sa cilim KUD-om “Bleke i Konji”, koji je i vizualno sniman sa svakim članom ponaosob u prisustvu troje ovlaštenih službenika u istražnoj sobi. Moji ljudi su prvi put u situaciji u kojoj se nikad prije nisu našli.

Od onda je prošla godina ipo, palo u zaborav, ali na spomen da se kandidiram za mjesni odbor ladica se ponovo otvara. Šalje mi se dopis da će se u slijedećih 15 dana odlučiti da li će biti podnesena kaznena prijava u svezi maškara. Prošla su 3 miseca. Ništa. Osvajamo mjesni odbor većinom glasova i za nagradu mi dolazi podignuta kaznena prijava sa mogućnošću žalbe. Kako nismo uspili konstituirati MO, jer to nije na “korist” ni jednoj od stranaka (HDZ, HSS, SDP), očekujem kazneni proces.

A sad najava. Najvjerojatnije izlazimo na parlamentarne izbore, a za dvi godine sigurno na lokalne izbore za grad Zadar. Imamo program za sve kojima se politika gadi. “Konji” će ponuditi nešto da nećete moći odoliti glasati, a zauzvrat nećemo tražiti ništa. Nažalost za neke, postoje i takvi političari ma kako to nestvarno zvučalo. I jednima i drugima poručujem, dobro ćete se namučiti da zadovoljite potrebe građana Zadra što će biti jedini uvjet da razgovaramo.

Sad tek triba viditi što će nam nakalemiti usput!? Nemojte se zato čuditi ako nam u međuvremenu nađu drogu u kući, nađu svjedoke da smo silovali maloljetnice, seksualno iskorištavali dicu, općili sa životinjama, opljačkali, pritili…

Na kraju, koliko god se superiornim osjećate u koži stranaka, koliko god nas sve druge smatrate nedostojnima za predstavljanje naroda, koliko god mržnje šaljete svojim neistomišljenicima, ja Vas volim! U mom životu nema mista ni vrimena za emocije slične Vašima.

Enio Meštrović





Related Articles

Back to top button