IzdvojenoZadar

Enio Meštrović traži sastanak s Antom Kalmetom kako bi Liburniji odobrio novi besmisleni kredit

NOVCI NISU PROBLEM, ALI NAKON SASTANKA S ANTOM

Gradski vijećnik i lider i vijećnik Nezavisne liste Enio Meštrović na prošloj sjednici Gradskog vijeća opet je glasao za interese privatnih investitora, nasuprot javnom interesu stanovnika Vitrenjaka. Nije ovo prvi put da Meštrovićevih sedam vijećnika, koji drže HDZ-u ljestve od samog konstituiranja Gradskog vijeća rade kontra interesa običnih građana, suprotno onome što su u kampanji najavljivali.

Meštrović je tako odbio odobriti jamstvo za zaduživanje u iznosu od 10 milijuna kuna za gradsku prijevozničku tvrtku Liburnija dok ne obavi sastanak, kako je i sam javno kazao, s predsjednikom Nadzornog odbora te tvrtke, Antom Kalmetom, sinom Božidara Kalmete.

Enio Meštrović traži sastanak s Antom Kalmetom, nitko ne zna zbog čega?

Prema Meštrovićevim riječima, tek nakon sastanka s Kalmetom mlađim, zaposlenikom Zračne luke Zadar koji je inače opterećen brojnim aferama o kojima je ZADAR News u više navrata pisao (članke o tome možete pročitati ovdje i ovdje), može se očekivati izglasavanje i odobrenje još jednog bacanja gradskih milijuna u vjetar.

U svom prezentiranju zahtjeva za novi kredit na prošloj sjednici Gradskog vijeća, ispred Liburnije je govorio dugogodišnji direktor te tvrtke, Edvin Šimunov koji je troškove i dugove pravdao pandemijom i dubiozama koje je ista prouzročila.

Šimunov troškove pravda pandemijskom krizom

Edvin Šimunov potvrdio je za ZADAR Newsu kako nikakvih novih materijala Meštrović neće dobiti od Ante Kalmete jer je sve što je imao sam Šimunov dostavio tijelima Grada, Gradskom vijeću, pa i Eniju Meštroviću. A zbog čega Meštrović inzistira na sastanku s Antom Kalmetom nikome nije posve jasno.

Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić kazao je u razgovoru kako će glasati za odobrenje novog jamstva za kredit, ali samo ako će se tim novcem povisiti plaće vozačima.

Marko Vučetić
Marko Vučetić

Marko Vučetić: Glasat ću za kredit Liburniji samo ako se s tim novcem vozačima poveća plaća

– Bit ću za samo ako će doći do povećanja plaća vozačima koji su potplaćeni i deficitarno su zanimanje. Grad Zadar i direktor Edvin Šimunov koji skrbi o zaposlenicima treba voditi računa o njima, a on to sad ne radi. Nikakvi Nadzorni odbori me ne zanimaju. Moj glas imat će samo i isključivo ako će se vozačima povećati plaća – kazao je za ZADAR News Marko Vučetić.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button