Zadar

U EU kao goli miševi


hrast_poljakovic (2)_1Od postanka Hrvatske države do danas nijedna vlast nije donijela strategiju razvoja hrvatske države. Naše društvo je devastirano i to je bitan razlog zašto ne smijemo o ovom trenutku ući u EU. Smatram da ćemo ući kao goli miševi, odnosno siromasi, kaže Bubičić

Podružnica Hrvatskog rasta (HRAST) Zadarske županije organizirala je tribinu na temu „EU – napredak ili obmana” u utorak u Muzeju antičkog stakla. Na tribini su predavač Ivan Bubičić i koordinator Vijeća HRAST-a za Zadarsku županiju Ivan Poljaković iznijeli svoje stavove kako Hrvatska još uvijek nije spremna za ulazak u EU.

– Od postanka hrvatske države do danas nijedna vlast nije donijela strategiju razvoja hrvatske države. Naše društvo je devastirano i to je bitan razlog zašto ne smijemo u ovom trenutku ući u EU. Smatram da ćemo ući kao goli miševi, odnosno siromasi. U EU vlada krupni kapital i multinacionalne kompanije. Nije samo riječ o gospodarskoj nestabilnosti. Mi u svim fazama društva imamo nesređenu situaciju, kaže Bubičić.

Poljaković je također oprezan po pitanju ulaska Hrvatske u EU.


– Stav HRAST-a je da mi pripadamo EU. Mi smo dio Europe kojoj smo dali veliki doprinos i u kulturnom i u povijesnom smislu. Međutim, trebamo izgraditi bolje uvjete za ulazak u Uniju. HDZ i SDP nisu gledali interes Hrvatske već su gledali ući u EU po svaku cijenu. Hrvatskoj ulazak u EU neće riješiti ništa ako se mi sami ne organiziramo. Moramo vjerovati sami u sebe. Ako mislimo da smo nesposobni i da će netko drugi rješavati naše probleme za nas, onda smo na jako pogrešnom putu, zaključuje Poljaković.
Poljaković najavio presicu Koordinator HRAST-a za Zadarsku županiju našao se pod povećalom domaće javnosti nakon izjave da je homoseksualnost bolest, a ne seksualno opredjeljenje. Zbog svojih izjava suspendiran je s nastave na Sveučilištu u Zadru. Poljaković jučer nije želio komentirati cijeli slučaj već je samo najavio skoro održavanje konferencije za novinare, na kojoj će u javnost izići s novim znanstvenim podacima vezanim uz njegovu tvrdnju.
Related Articles

Komentari

  1. Pingback: hermes bags
  2. Pingback: research thesis

Leave a Reply

Back to top button