ZadarZadne-Izdvojeno

EU potpora zadarskim tvrtkama

025805_34e165941c87f6c9136dZadarske tvrtke Marex-gel i Marex Elektrostroj dobile su 120 odnosno 128 tisuća eura bespovratnih sredstava iz IPA programa Europske Unije za jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva. Uz Solanu Nin jedine su tvrtke s područja Zadarske županije čiji projekti su zadovoljili kriterije natječaja.

Ove tvrtke sa 20-ak zaposlenika dobiveni novac će uložiti u nabavku tehnološke opreme koja predviđa modernizaciju poslovanja ali i korištenje obnovljivih izvora energije. Tatjana Beneti iz Marex Elektrostroja o cilju ulaganja i nadzoru čitave investicije…

Cilj investicije je izgradnja samostalnog fotonaponskog solarnog sustava za električnu centralu na krovištu upravne zgrade, za vlastite potrebe proizvodnog procesa čime će se utjecati znatno na učinkovitost proizvodnje. Nadzor je poprilično kompliciran- imamo obvezu mjesečnog i kvartalnog izvještavanja, među-izvještaja i konačnog izvještaja koji će u stvari potvrditi ispravnost procedure provođenja čitavog projekta.”

Tvrtka Marex-Elektrostroj se bavi proizvodnjom i ugradnjom betonskih, poliester i inox ormara te inox rasvjete, proizvodi su većim dijelom namijenjeni marinama i nautičarima.

Tvrtki Marex – gel, proizvođaču duboko smrznutih namirnica, odobreno je 120 tisuća eura bespovratnih sredstava koje će, kako je na današnjoj prezentaciji projekata kazala direktorica Sandra Lordanić-Lukavac, uložiti u tehnološku opremu za brzo smrzavanje namirnica. Predviđena je kupnja tunela za brzo smrzavanje namirnica, usavršavanje sustava za obradu otpadnih tehnoloških voda, te nabavka solarnih panela.





Related Articles

Back to top button