IzdvojenoZadar

EVO ŠTO SE SKRIVALO: Čak 400 tisuća kuna plaćeno je za razglas i vizuale za koncert Rite Ore

Počinju curiti detalji iz “tajnog” ugovora koji je potpisan s tvrtkom koja je na račun dobila čak 1.7 milijuna kuna za koncert Rite Ore čije će troškove platiti, a tko drugo nego građani grada Zadra. Odluka je to koju je jako loše s javnosti iskomunicirao gradonačelnik Zadra i najbolji prijatelj bivšeg iznajmljivača ležaljki na Boriku, a danas šefa Turističke zajednice Grada Zadra, Marija Paleke.

Međutim, iako je ZADAR News zatražio od Turističke zajednice Grada Zadra, ŠC Višnjika i Grada Zadra da nam se dostavi kopija ugovora, to dosad nije učinjeno. Zatražili smo i odgovor na što je potrošeno milijun kuna za “organizaciju i produkciju”, međutim, ni to nam nije odgovoreno unatoč činjenici da se radi o javnom novcu.

Ipak, iz Turističke zajednice Grada Zadra danas je procurio jedan dokument koji nam je dostavljen u kasnim popodnevnim satima. Na njemu piše kako je tvrtki ELDRA d.o.o. uplaćeno čak 400 tisuća kuna za “binu, rasvjetu, razglas i video efekte”. Prema informacijama s kojima raspolaže redakcija portala ZADAR News, isti ugovor s tvrtkom ELDRA d.o.o. potpisao je Športski centar Višnjik s direktorom Denisom Karlovićem na čelu.

Previsok iznos – Thompsonov koncert na splitskoj rivi s najboljom mogućom produkcijom koštao je gotovo isto kao i koncert Rite Ore

Od nekoliko pojedinaca koje se bave identičnim stvarima kao i ELDRA d.o.o. doznali smo kako je iznos od 400 tisuća kuna ipak malo preuveličan uzme li se u obzir kvaliteta i kvantiteta. Tako se za primjer može uzeti koncert Marka Perkovića Thompsona koji je nedavno održan na splitskoj rivi. Prema dostupnim informacijama, radilo se o visokoj produkciji i puno boljoj i kvalitetnijoj opremi od one koja se koristila na koncertu Rite Ore. Tvrtka koje je organizirala isto što i ELDRA d.o.o., prema javno dostupnim podacima Gradu Splitu isporučila je gotovo identičnu fakturu kao i ELDRA d.o.o. 

Do zaključenja ovog članka, Karlović nam nije odgovarao na pozive.





Related Articles

Back to top button