GalerijeZadar

FOTO – Preko 3000 sudionika na Millenium jump-u

Na jubilarnom desetom dm millenium jumpu 3.000 sudionika zapjenilo je more uz zadarsku rivu te podržalo daljnji rad Škole plivanja za djecu s teškoćama u razvoju Dječjeg vrtića Latica.

Ovogodišnji najmasovniji skok u more donacijom će podržati i rad Socijalne samoposluge u Zadru. Okruglu obljetnicu sudionici i posjetitelji obilježit će uz koncert grupe TBF te najveći rižoto s plodovima mora na Jadranu.

Tijekom deset godina dm millenium jumpa, gotovo 20.000 građana i turista svojim skokovima u blizini prirodnog orkestra zadarskih Morskih orgulja pomoglo je da djeca s teškoćama u razvoju pohađaju program Škole za plivanje.

“Kada smo prije deset godina organizirali prvi dm millenium jump, nismo ni slutili da će se on tijekom godina prometnuti u prepoznatljivo lice zadarske turističke ponude koje nam pruža mogućnost da učinimo nešto dobro za naše najmlađe sugrađane. Osnutak i daljnji rad Škole plivanja Dječjeg vrtića Latica omogućili su brojni entuzijasti, građani spremni pomoći i turisti koji svake godine skaču za naše mališane i zato im hvala 20.000 puta!“ istaknuo je Neven Stojaković, organizator i član društva Propela.
Škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju Dječjeg vrtića Latica osnovana je 2007. godine, a njezin osnutak omogućio je dm millenium jump.

Svaka skakačica i skakač uplatom svojih kotizacija pomažu njenom daljnjem radu. Grupni rad i aktivnosti na bazenu potiču samostalnost, jačaju samopouzdanje, komunikaciju, međusobnu podršku i osjećaj pripadnosti njenih polaznika.
“Kada vidimo nasmijana lica polaznika Škole plivanja Dječjeg vrtića Latica i njihove plivačke vještine te tome pridodamo brojne građane koji ih svake godine podržavaju, znamo da smo uspjeli. Ove godine našu podršku dobit će i Socijalna samoposluga u Zadru, što pokazuje kako dm millennium jump uvijek osluškuje potrebe zajednice i nastoji pomoći tamo gdje je pomoć najpotrebnija“, izjavila je Gordana Picek, članica uprave dm-a.

Deseti dm millennium jump održava se u godini kada tvrtka dm slavi 20. obljetnicu poslovanja. Povodom obljetnice dm pokrenuo inicijativu “Jer sve smo to MI!” u sklopu koje će podržati realizaciju 40 projekata koji doprinose zajednici u 26 hrvatskih gradova i naselja.





Related Articles

Back to top button