IzdvojenoZadar

FOTOGALERIJA – Antonio Vučetić i službeno postao predsjednik Županijske skupštine

VIRANIN NA ČELU ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE. Antonio Vučetić izabran je za predsjednika Županijske skupštine Zadarske županije. 

VUČETIĆ SE ZAHVALIO NA POVJERENJU I ISKAZAO ŽELJU ZA DOBROM SURADNJOM UZ MEĐUSOBNO UVAŽAVANJE

Viranin Antonio Vučetić novi je predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije! Prije nego je danas održana konstituirajuća sjednica Skupštine na kojoj je Vučetić predložen i voljom većine izabran za predsjednika, župan Božidar Longin imao je potrebnu većinu od 21 vijećnika. HDZ-ova koalicija ranije je bila dogovorila suradnju s vijećnicima Vučetićem, Milom Stojanovom iz HNS-a i Markom Klancem iz HSLS-a – članovima Nezavisne liste Antonija Vučetića – pa su temeljem tog dogovora HDZ-ova koalicija i nezavisni zajednički predložili Vučetića za predsjednika Skupštine. Vučetić je tako dobio podršku većine (svi osim MOST-a i SDP-a), kao i prvi potpredsjednik Zoran Šikić. Kao opozicijski kandidat za dužnost potpredsjednika izabran je Davor Čerkuč s Nezavisne liste Ivice Žuvele. 

– Zahvaljujem se na povjerenju koje mi je ukazano sa željom za uspostavljanjem dobre suradnje. Naglašavam važnost konstruktivnosti te međusobnog uvažavanja i poštivanja – bila je prva reakcija Vučetića kada se obraćao skupštinarima. Kada je riječ o emocijama nakon održane konstituirajuće sjednice, Vučetić nije niti za milimetar promijenio odmjeren stav. 

– U ovom poslu nema previše emocija, osim osjećaja odgovornosti za građane i pošteno obavljanje posla – dodao je novi predsjednik Županijske skupštine. Sporazum o programskoj suradnji između koalicije HDZ-HSP-SU-NSR i DSU-HNS-HSLS potpisali su ranije Božidar Kalmeta i Kristijan Kapović, a o detaljima tog sporazuma Kapović je tek kratko napomenuo kako će Nezavisna lista participirati u upravljanju Zadarskom županijom razmjerno osvojenim glasovima birača, odnosno mandatima u Županijskoj skupštini Zadarske županije.  Ono što je bitno u Sporazumu o programskoj suradnji sadržano je u suglasnosti i zalaganju na razvoju grada Zadra kao petog po veličini grada u Republici Hrvatskoj i njegovo promicanje iz županijskog u regionalni centar, potom podizanje standarda mikroregionalnih središta gradova Nina, Biograda, Paga, Benkovca, Obrovca te općine Gračac i policentrični razvoj Zadarske županije u kojemu će jedinice lokalne samouprave osigurati standard primjeren životu u 21. stoljeću.

Foto: Zadarska županija





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button