IzdvojenoZadar

FOTOGALERIJA – Na Thompsonovom koncertu ni 3 tisuće ljudi, ravnatelj gimnazije i gradski vijećnik HDZ-a Rade Šimičević urlikao “za dom spremni”

Marko Perković Thompson održao je večeras na Višnjiku koncert pred polupraznom dvoranom. Prema procjenama onih koji su na koncertu bili, u dvorani se nije nalazilo više od 3 tisuće gledatelja. Što je uzrok ovakvom debaklu, kakvoga Thompson ne bilježi od početka svoje karijere, nije poznato.

Sablazno prazna dvorana

Kako se vidjelo da se dvorana neće napuniti, mnogi koji su došli bez ulaznica, slobodno su ušli, no ni takvi manevri nisu uspjeli umanjiti činjenicu da je dvorana  djelovala sablazno prazna.

Ravnatelj Vladimira Nazora vikao “za dom spremni”

U VIP zoni smjestili su se nešto viđenije osobe iz zadarskog javnog života, od kojih valja izdvojiti ravnatelja gimnazije Vladimir Nazor, Radu Šimičevića koji je poput malog djeteta pjecao cijeli Thompsonov koncert, a na dijelu pjesme “Čavoglave”, kada je publika Thompsonu odgovorila na “Za dom”, Šimičević je pao u trans i zajedno s nešto više od 2 tisuće ljudi zavikao “spremni”. Tako je po prvi put zabilježeno da gradski vijećnik javno izriče ustaški pozdrav. Na tribinama je bio i predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar, Jakov Surač, koji je također od početka do kraja koncerta na glas pjevao, pa i sporni dio pjesme “Čavoglave”.

Na koncertu i diler kokainom Velimir Bujanec

Što se samog koncerta tiče, on je prošao u standardnom duhu. Koncert je otvorio govor prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. On je blasfemično pušten na video zidu kako govori o “crnim, žutim i zelenim vragovima” koji “se ne samo nude, nego i prodaju za Judine škude”. U uobičajenom tonu, Thompson je pjevao o antikristima, masonima, komunistima, ovima i onima, a otpjevao je i neke svoje “mekše” pjesme kao što su “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” i “Tamo gdje su moji korijeni”.

“Herojski čin Slobodana Praljka

U pauzi između dvije pjesme, Thompson je spomenuo generala Slobodana Praljka, kazavši kako je svojim samoubojstvom Praljak napravio herojski čin. Na koncertu je viđen i pravomoćno osuđeni diler koji je prostitutke plaćao kokainom, notorni Velimir Bujanec.

Sve u svemu, za Thompsonove fanove, nešto više od dva sata čiste ekstaze, a za one koji nisu njegovi fanovi – takvih u dvorani nije bilo (izuzev fotografa i novinara).

Na koncertu Đorđa Balaševića iz svibnja preko 8 tisuća ljudi

A kada se povlače usporedbe između dva koncerta, za istaknuti je i podatak kako je Đorđe Balašević, koji je u svibnju ove godine nastupio u istoj dvorani kao i Marko Perković Thompson, dakle u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku – privukao preko 8 tisuća gledatelja, a koncert je trajao više od četiri sata.

Fotogaleriju s koncerta možete pogledati klikom na ovaj link.





Related Articles

Back to top button