ZADAR SportZadne-Izdvojeno

FOTOGALERIJA – TURNIR U ČAKOVCU: ABC Zadar pobjednik!

SAM_2491Protekli produženi vikend, čak tri selekcije mladih košarkaša ABC – ZADAR su sudjelovale na XVII međunarodnom turniru „NOVA 2014“ u Čakovcu. Kadeti našeg kluba osvojili su prvo mjesto , pod vodstvom trenera Davora Pribanovića. Pobjedom u grupi protiv jake „DUBRAVE“ (Zagreb) 54:36 , koju smo tek u četvrtoj četvrtini slomili, i otvorio se put prema finalu. Drugu utakmicu u grupi protiv ekipe Čakovca smo puni samopouzdanja lako dobili rezultatom 76:36. U finalu nas je čekala ekipa domaćina turnira K.K. MEĐIMURJE (Čakovec) i pred punom dvoranom (oko 300 gledatelja) odigrana je odlična utakmica. Kadeti „ABC – ZADRA“ odlično su otvorili utakmicu i poveli 14:4. Ta razlika se održavala do pred sam kraj utakmice dok naš igrač Romano Stošić – Šušak nije povezao dvije trice zaredom gdje se domaćin prestao boriti. Utakmica je dobivena rezultatom 60:45 , a Romano Stošić – Šušak proglašen je najboljim igračem turnira. Uz njega istakao se i Bruno Mikulandra brojim skokovima, blokadama i koševima ali su i svi drugi dali veliki doprinos i odigrali vrlo dobro. Redoslijed na turniru u konkurenciji kadeta:

1. ABC – ZADAR ( ZADAR)

2. MEĐIMURJE (ČAKOVEC)

3. DUBRAVA (ZAGREB)

4. ZTE ZALAEGERSCEG (MAĐARSKA)

5. BISTA MOLVE (SLOVENIJA).

6. ČAKOVEC

U konkurenciji mlađih kadeta doživjeli smo tri poraza iz tri utakmice i to u grupi od Koprivnice i ZTE Zalaegerscega i u borbi za 5 mjesto izgubili smo od slovenske ekipe RADENSKA – CREATIV rezultatom 34:45. U toj konkurenciji nismo ni mogli bolje jer su nam nedostajali ključni igrači, ali su zato drugi dobili puno veću minutažu i skupljali iskustvo. Poredak na kraju u konkurenciji mlađih kadeta je:

1. DUBRAVA (ZAGREB)

2. ZTE ZALAEGERSCEG (MAĐARSKA)

3. KOPRIVNICA

4. MEĐIMURJE (ČAKOVEC)

5. RADENSKA CREATIV (SLOVENIJA)

6. ABC – ZADAR (ZADAR)

Naša najmlađa selekcija škole košarke, dječaci rođeni 2002-2005. odigrali su dvije utakmice i skupljali prva iskustva. Uvjerljivo su pobijedili domaćina Međimurje, prvu utakmicu 77:13 i drugu 51:13. Moramo napomenuti da smo uz domaćina jedino mi sudjelovali na svih 18 turnira i da smo po običaju kad god idemo na turnir u Čakovec , podsjetili i položili vijenac na grob Krešimira Ćosića.

SAM_2483

SAM_2491

SAM_2494

SAM_2496

SAM_2503

SAM_2507





Related Articles

Back to top button