IzdvojenoZadar
Aktualna tema

Frane Brajković: “Dvorski je ovim potezom svjesno pokopao vlastitu stranku”

Gospodin Rudolf Dvorski je ovim potezom svjesno pokopao vlastitu stranku, a on to ne bi napravio da nije morao. Gledajte, MODES nakon ovoga nema gdje. Pokazali su da ih HDZ drži u šaci. Njihovo staru ulogu sada ponosno glume “Nezavisni” Za Hrvatsku, iz Bloka su se sami izbacili, a sami više ne mogu ni na izbore za kućni savjet u Rudijevoj zgradi - odrješito će Brajković.

Uoči konstituirajuće sjednice mjesnog odbora Poluotok koja je zakazana danas u 10 sati i 30 minuta, nesuđeni predsjednik tog odbora i nositelj liste Zadarskog bloka, Frane Brajković prokomentirao je za ZADAR News događaje koji su obilježili ove turbulentne izbore.

Brajković u razgovoru za naš portal govori i o činjenici kako se MODES sam izbacio iz koalicije Zadarskog bloka, iste one koalicije koja je u izvornom obliku na životu bila punih 44 dana.

Izbori za mjesne odbore očito nisu toliko nebitni, evo, tu se pokazalo tko kako igra, s kojim kartama i na koji način. Točno možete vidjeti tko je tko – kaže Brajković za naš portal.

HDZ si ne može dopustiti da “izgubi” MO Poluotok u sljedeće četiri godine pa “rješavaju” problem. Ali rade to indirektno – tako da stisnu predsjednika MODES-a koji onda izvrši pritisak na svog člana da ne digne ruku za listu na kojoj je i sam kandidiran. Da nije protuzakonito bilo bi smiješno. Gospodin Rudolf Dvorski je ovim potezom svjesno pokopao vlastitu stranku, a on to ne bi napravio da nije morao. Gledajte, MODES nakon ovoga nema gdje. Pokazali su da ih HDZ drži u šaci. Njihovo staru ulogu sada ponosno glume “Nezavisni” Za Hrvatsku, iz Bloka su se sami izbacili, a sami više ne mogu ni na izbore za kućni savjet u Rudijevoj zgradi – odrješito će Brajković.

Objasnite, tko koga drži u šaci i s čim?

Ne mogu tvrditi, ali izgleda da se nakupilo materijala u mandatu dožupana pa je to sve lijepo prebacio na svog stranačkog člana, mladog Donata Dobrovića koji je očito prisiljen glasati ‘suzdržano’ za listu na kojoj je i sam.

‘Dogovor je bio – srušiti HDZ, a radi Dobrovićevog poteza HDZ će dobiti šansu na novim izborima’

Prije izbora smo Donat Dobrović (MODES) Daniel Radeta (SDP) i ja (NEZ) dogovorili da idemo zajedno ako ćemo tako imati većinu. Nakon što su objavljeni rezultati izbora Dobrović je danima slavio pobjedu. Kasnije mi je rekao da će ipak morati prepisati mandat nekome s liste jer je u nezgodnoj situaciji, a par dana kasnije je rekao da je u pat poziciji i da je prisiljen ostati suzdržan i ne predati mandat. Rekao je da neće biti prebjeg i dati HDZ-u glas, iako je dobio i takve ponude, ali da ne može predati mandat nikome. Prevedeno, pritisnuli su ga i žele isprovocirati nove izbore jer misle da dva puta ne mogu izgubiti. Vidjet ćemo – kaže Brajković.

Brajković pohvalio ZADAR News

ZADAR News otkrio je da je MODES lagao i da je u 2017. godini koalirao s HDZ-om, isto tako, prvi smo objavili činjenicu koju su MODES-ovci kasnije i sami potvrdili – da je Donat Dobrović htio do kraja šutjeti i na kraju izigrati prijatelje s liste Zadarskog bloka.

– Moram pohvaliti ZADAR News jer ste jedini medij koji je objavio članak koji je postavljao bitna pitanja, a u konačnici ste bili i ti koji su dokazali i da je MODES 2017. na lokalnim izborima već koalirao s SDP-om u Ninu i Vrsima te ste tako srušili njihovo priopćenje da ne žele ni s jednima ni s drugima. Pametnom dosta – izjavio je Brajković.

Priča se da Dobrović je Dobrović nevoljko potpisao priopćenje koje je u njegovo ime medijima poslao MODES. Poznajete se gotovo cijeli život, mislite li da je to on napisao ?

Da, to nema veze s Donatom. On je morao popustiti da takvo priopćenje izađe vani. Znam da na tom sastanku MODES-a nisu svi dijelili mišljenje predsjednika o ovoj temi pa je Dvorski održao dugi monolog kako bi ih uvjerio u ovakvu odluku. Oni su se s ovim potezom izbacili iz Zadarskog bloka i to je činjenica, ali izbacili su se i iz ozbiljne politike.

I, što sada?

Mi se iz ove priče nećemo povući jer znamo da u ovom gradu postoji tiha većina kojoj je dosta političkog cirkusa, ne želimo samo komentirati iz naslonjača komentirati kako ništa ne valja bez da pokušamo. Na ovim smo izborima dokazali da je moguće, na idućima želimo većinu – kazao je Brajković za ZADAR News.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Jedan komentar

  1. Ja sam gospođica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedočanstvo o tome kako sam dobila kredit preko gospođe Vladimire Financijskiinvestitor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo Vas da ga kontaktirate VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close