ZadarZadne-Izdvojeno

GKZD Stigle četiri ponude, dvije poslali zaposlenici

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPonedjeljak je bio posljednji dan 15-dnevnog javnog natječaja za izbor novog ravnatelja Gradske knjižnice Zadar s čijeg čela odlazi dugogodišnji ravnatelj Ivan Pehar. Po neslužbenim informacijama, na natječaj su pristigle četiri molbe od kojih su najmanje dvije poslali aktualni zaposlenici Gradske knjižnice, ali je moguće da poštom pristigne i još neka.

Više informacija o tome tko su kandidati i za koga će se opredijeliti tročlano Upravno vijeće, moglo bi biti poznato u utorak.

-Danas će članovima Upravnog vijeća biti poslan poziv za sjednicu koja će biti održana u utorak, izjavio nam je Vinko Grgić, predsjednik Upravnog vijeća Gradske knjižnice.

U Statutu Gradske knjižnice stoji kako ravnatelja “imenuje i razrješuje gradonačelnik Grada Zadra na prijedlog Upravnog vijeća”. Dakle, što se izbora ravnatelja tiče procedura je jasna: UV će gradonačelniku Božidaru Kalmeti dati prijedlog, a on će ravnatelja imenovati.

Što se razrješenja tiče, u Statutu stoji kako ravnatelj može biti razriješen i prije isteka vremena na koje je imenovan, ali ne od strane gradonačelnika nego Gradskog vijeća i to na prijedlog Upravnog vijeća čime gradski vijećnici sudjeluju u razrješenju iako pri imenovanju ravnatelja Gradsko vijeće nema nikakvu nadležnost.





Related Articles

Back to top button