ZadarZadne-Izdvojeno

Grad i stanari izgubili spor protiv Milinkovića

Stanari “Galićevih zgrada” u Diklu i Grad Zadar nepravomoćno su danas na Općinskm sudom u Zadru izgubili spor u posjedovnoj parnici protiv Nikše Milinkovića. Milinkovića su tužili prije dva mjeseca zbog ometanja posjeda nad javnim putem koji vodi do osam zgrada i 160 stambenih jedinica.

Sudac Željko Rogić danas je donio rješenje u kojem je naveo kako je Sud u ovoj posjedovnoj parnici odbio kao neosnovane tužbene zahtjeve Grada Zadra i 104 stanara jer je u dokaznom postupku utvrđeno da je predmetni put u trenutku uklanjanja asfalta, 31. ožujka 2012. godine korišten kao javni put.

– Kao takav (javno dobro), predmetni put nije mogao biti ni u čijem posjedu, tako ni Grada Zadra, a ni vlasnika stanova u tzv. Galićevim zgradama na Poljani Dragutina Domjanića, pa kako nitko nije mogao biti u posjedu predmetnog puta, ne može biti ni smetanja posjeda – obrazložio je sudac Rogić, koji je potom pojasnio da se shodno utvrđenom stanju posljedično odbija i prijedloge tužitelja za određivanje privremene mjere i to također kao neosnovane.

– Zadovoljam sam presudom jer je ona u svim točkama donesena u korist moje obitelji – rekao je Nikša Milinković po izricanu presude dodajući kako je zanimljivo i indikativno u cijelom ovom slučaju što je upravo gospođa Nataša Horvat, koja je dan ranije kazneno prijavljena zbog pogodovanja kod izdavanja dozvola tomislavu Galiću, njemu odbila izdati građevinsku dozvolu. Napomenuo je kako je zbog toga pismenu žalbu uputio i na više istance u Zagrebu pa da se nada kako će sada, po donošenju ove odluke tu dozvolu dobiti.

– Nema razloga da rješenje ne dobijem, a ona je bila jedna od tih koja me uz gradonačelnika i ostale ucjenjivala da ću se morati odreći puta. Ova presuda mi je vratila vjeru da ipak ima ljudi koji ne podliježu pritiscima i da pravda ipak ima svoj put – istaknuo je Milinković zaključujući kako je put koji je odabrao bio malo trnovit, ali da se isplatio jer je na kraju sve izišlo na vidjelo.





Related Articles

Back to top button