ZadarZadne-Izdvojeno

Gradsko izborno povjerenstvno: Franko Pavić lažno je prijavio ZDNews.hr, eZadar.hr i Zadardanas.hr, portali nisu prekršili izbornu šutnju

Nije bilo nikakvog kršenja predizborne šutnje - sudac Željko Rogić
Nije bilo nikakvog kršenja predizborne šutnje – sudac Željko Rogić

Vlasnik portala Antena Zadar, Franko Pavić, Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Zadra uputio je prigovor za kršenje izborne šutnje od strane internetskih portala ZDNews, Zadar danas i eZadar, navodeći kako su su 18. svibnja 2013. godine u 00.02 sati još uvijek imali promidžbene bannere aktivne na svojim stranicama.

Iz zadarskog GIP-a danas je stiglo očitovanje na prigovor koje prenosimo u cjelosti.

O D L U K A
o Prijavi Franka Pavića (portal „Antena Zadar)
o kršenju izborne šutnje
od 18. svibnja 2013. godine

Franko Pavić s portala „Antena Zadar” prijavio je (18. svibnja 2013. godine) ovom Povjerenstvu 3 zadarska portala („ZDNews”, „E-Zadar” i „Zadar danas”) zato što nisu, u 00,02 h tog istog dana, još uvijek bili skinuli bannere (HSS-a, SDP-a i Akcije mladih), označivši rečeno kao kršenje predizborne šutnje.

Povjerenstvo je zatražilo očitovanje sva tri portala, koja su pristigla i svode se na tvrdnju kako kršenja izborne šutnje nije bilo, budući su banneri skinuti prethodno 00,00 h (18. svibnja 2013. godine), uz napomenu da je moguća neusklađenost točnog s vremenom koje prikazuju serveri, obzirom da Franko Pavić ukazuje na zakašnjenje od tek 2 (dvije) minute.

Zatraženo je mišljenje informatičkog suradnika ovog Povjerenstva Dominika Lenkića, koji je dopustio mogućnost neusklađenosti točnog sa vremenom koji prikazuju serveri.

Uzevši u obzir izneseno u Prijavi, pristiglim očitovanjima prijavljena tri portala i mišljenje informatičkog suradnika, ovo Povjerenstvo zaključuje kako u konkretnom slučaju NEMA utvrđene namjere ciljanog kršenja izborne šutnje, jer, kako je naprijed već izneseno, riječ je o tek 2 (dvije) minute koje bi eventualno mogle biti sporne, a dokaza o stvarnom i namjernom kašnjenju skidanja bannera nema, pa se primjedba Franka Pavića („Antena Zadar”) ocjenjuje neosnovanom.

Jednako tako nije nađeno osnove za tvrdnju s portala „Zadar danas” da bi se radilo o namjernoj „lažnoj” prijavi Franka Pavića s portala „Antena Zadar”, također iz razloga spomenute mogućnosti neusklađenosti točnog i vremena kojeg serveri prikazuju (2 minute su u toleranciji).

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva
Grada Zadra
Željko Rogić v. r.





Related Articles

Back to top button