IzdvojenoZadar

HDZ-ov potpredsjednik GV-a na sjednici je neumjesno prekidao i vrijeđao vijećnike; Nedavno je u društvu Bujanca urlao “za dom spremni”

Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra, koju je dobar dio dana vodio novoizabrani potpredsjednik GV-a, Rade Šimičević protekla je velikim dijelom u nakaradnom tonu i to ponajprije zbog načina na koji je sjednicu vodio Šimičević.

On je, naime, u više navrata svojim neprimjerenim upadicama i omalovažavanjem pokazao netrpeljivost i nekulturu prema oporbenim vijećnicima. Tako je Šimičević, konkretno, dok je za govornicom bila vijećnica SDP-a, Irena Dragić, koja je govorila o problemu parkinga na poluotoku istoj više puta upadao u riječ sa svojim neinovativnim dosjetkama.

– Ne možete vi govoriti da direktor nije platije kartu za parking – kazao je iz vedra neba na čuđenje prisutnih Šimičević vijećnici Dragić koja je netom prije kazala kako ne zna plaća li direktor tvrtke Obala i lučice d.o.o. kartu za parking.

Kada je Dragić iznijela problem kako se kod Elektre teško može voziti automobil radi velikog broja ucrtanih parkirnih mjesta, čak i na pločniku, neduhoviti Šimičević je upitao vijećnicu “jeste li se vozili lijevom ili desnom stranom”, nakon čega se jedini nasmijao upravo Šimičević, dok su lica ostalih, pa i vijećnika pozicije ostala ozbiljna.

Kada su u pitanju bila izvješća trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zadra, Šimičević je pojedine direktore požurivao i doslovce tjerao s govornice gašenjem mikrofona. Netko od oporbenih vijećnika jednom prilikom doviknuo je Šimičeviću da ostavi direktore da govore, no Šimičević je samo viknuo “dosta priče”.

Govorio vijećnicima da “umuknu”

U vođenju sjednice koja je imala totalitaristički duh, barem dok je vodio Šimičević, isti je više puta vijećnicima dovikivao da “prestanu odmah” i da “umuknu”.

Kalmetin potrčko

Za podsjetiti je i kako je Rade Šimičević 2014. godine bio predsjednik odbora za imenovanje ulica i trgova. Te godine građanska inicijativa “Svi za Kalelargu” prikupljala je potpise kako bi se Široka ulica preimenovala u Kalelargu, a jedan od potpisnika peticije bio je i sam Šimičević. No, Šimičević je inzistirao da ga se fotografira kako potpisuje peticiju, a ti je osobno tražio od novinara Hrvoja Bajla koji je ujedno bio i pokretač građanske inicijative. Nakon što mu je Bajlo doveo fotografa, Šimičević je potpisao peticiju. Nekoliko mjeseci kasnije, isti taj Šimičević je na sjednici odbora za imenovanje ulica i trgova glasovao protiv prijedloga da se na dnevni red Gradskog vijeća stavi točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelarga. Kasnije je Šimičević priznao kako ga je na kopernikanski obrat natjerao tadašnji gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta.

Sjedio pokraj Bujanca i urlao “za dom spremni”

Šimičević je javnosti poznat i po incidentu iz prosinca 2017. kada je na slavo posjećenom Thompsonovom koncertu na Višnjiku urlao ustaški pozdrav “za dom spremni”.

 

Komentari

 1. Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas, prijave se u pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: NIKITAMARKOVIC99.COM

 2. Pozdrav svima, ja se zovem gospođa Sharon Sim. Živim u Bugarskoj i danas sam sretna žena? i rekao sam sebi da bilo koji zajmodavac koji spasi moju obitelj od naše loše situacije, uputit ću svaku osobu koja mu traži zajam, sreću je dao meni i mojoj obitelji, bio mi je potreban kredit od 250 000,00 USD započnite svoj život sve dok sam samohrana majka s 3 djece upoznala sam ovog poštenog i BOGA koji se boji čovjeka zajmodavca koji mi pomaže s kreditom od 250.000,00 eura., On je BOG koji se boji čovjeka, ako vam treba kredit i vratit ćete zajam, kontaktirajte ga i recite mu da je gospođa Sharon koja vas upućuje na njega. kontaktirajte dr. Olivera, nazovite / Whats-App Kontakt broj + 13075431042 putem e-maila: (joseluisloans@gmail.com) Hvala.

 3. zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne potrebe i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili zalaganje obveza, više ne tražite jer smo mi ovdje da sve vaše financijske probleme pretvorite u nešto prošlo. Zadovoljstvo korisnika cilj je kada se prijavite kod nas, prijavljujete se na pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, uzimajući u obzir trenutnu vašu osobnu financijsku situaciju i zatim na odgovarajući način postavite rodovnicu za otplatu kredita; Uzimanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda je jednostavno: pošaljite nam e-mail na EVAPEDRO51@GMAIL.COM

 4. Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

 5. Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Related Articles

Close
Close